Климатици GREE бележат ръст на продажбите и през пандемичната 2020 година

6130
Климатици GREE бележат ръст на продажбите и през пандемичната 2020 година
Снимка: https://gree-bulgaria.com/

Европейският лидер в ОВК техниката CAIROX, официален представител на GREE за България, ще продължи да гарантира високото качество на продуктите и услугите за българските си клиенти и партньори, категоричен е управителят на компанията Калин Мишков. Ето какво каза още той в интервю за Аctualno.com:

Г-н Мишков, 2020 г. беше трудна и турбулентна както за българската икономика, така и за глобалната. Каква беше тя за CAIROX България и за представляваната от Вас марка GREE?

- Да, миналата година се оказа динамична за всички хора и изпълнена с предизвикателства за глобалната икономика. България не прави изключение. COVID-19 изненада всички и се наложи пренастройка на дневния ни ред, на работните процеси, на начина ни на живот дори. За нас обаче 2020 г. се оказа още по-динамична, защото „Ес Ай Джи Еър Хендлинг“ стана част от France Air Group и вече оперираме под името CAIROX. Това е една от водещите компании доставчици на продукти и услуги за отопление, вентилация и климатизация (ОВК) на европейския и световния пазар. Оперира в държави като Франция, Австрия, Германия, Белгия, Швейцария, Великобритания, Унгария, Румъния и други. Затова за екипа на „Ес Ай Джи Еър Хендлинг България“ е чест, но и голяма отговорност да бъдем част от целия холдинг CAIROX и в същото време шанс за много нови възможности. Досегашният ни екип от професионалисти, експерти с доказани знания и умения в сферата на ОВК, продължава да работи на българския пазар и да предлага своите висококачествени продукти, решения и услуги на многобройните ни клиенти и партньори, но вече под името CAIROX България.

CAIROX България е официален представител на световния лидер в климатичната техника GREE. Как се отрази пандемията на продажбите в България?

- В началото на 2020 г., когато в Китай вече имаше корона вирус, изпитвахме известни притеснения за доставките. Но за щастие нещата се развиха по най-добрия начин. Успяхме да направим премиера за България на нов модел климатик на GREE – G-Tech. И той се вписа идеално в цялата ситуация с пандемията, защото представлява изключителна система от многобариерна филтърна защита, включително филтър с активен въглен. Така климатикът не просто охлажда или отоплява, но и пречиства въздуха от полени, фин прах, миризми, бактерии, спори и вируси. Дали в контекста на корона вирус пандемията или просто защото беше нещо иновативно със специален дизайн, който позволява лесно почистване и поддръжка дори под течаща вода, но G-Tech отбеляза топ продажби. Дори имаше моменти, в които оставаха по 2-3 климатика в централния склад, докато чакахме новата пратка. Щастливи сме и че отзивите от клиентите ни за G-Tech са много добри.  

В по-генерален план мога да кажа, че GREE затвърди лидерската си позиция на пазара на климатична техника в България и реализирахме значителни продажби. Благодарим на всички наши партньори и представители в цялата страна, които работиха активно в тази посока, както и на многобройните ни клиенти, които повярваха в качеството на GREE за поредна година. Хората вече разбраха, че когато купуват климатик GREE, не купуват просто някакъв климатик, а климатик на най-големия производител в света, който произвежда 300 милиона климатика годишно. Всеки трети климатик, монтиран по земното кълбо, е произведен от GREE. Т.е. говорим за ноу-хау и над 920 специализирани лаборатории за развойна дейност, както и над 105 000 инженери разработчици и специалисти в заводите на GREE по цял свят.

Какво очаквате от пазара у нас през 2021 г.?

- За нас е важно да продължим да отговаряме в максимална степен на очакванията на клиентите. Да получават от продуктите GREE повече отколкото очакват. Климатиците GREE отдавна са се превърнали в безспорен символ на качество и стил, но сега искаме да надградим това. Да докажем на нашите клиенти, че да имаш премиум климатик не означава непременно скъпо удоволствие. Защото GREE предлага най-добро съчетание между цена и качество на пазара на климатична техника в страната. Нашите климатици имат редица функции и предимства, с някои от които изпреварват сериозно нашите конкуренти. Ще Ви призная нещо в аванс. И тази година сме подготвили нещо уникално за българските потребители. През април направихме световната премиера в България на най-новия модел климатик от GREE – SOYAL. SOYAL е истинска революция в климатичната техника, защото предлага решение на един много голям проблем за редица клиенти, които искат да се наслаждават на прохлада през лятото, но не обичат струята от климатика да духа директно в тях. SOYAL има специален инфраред сензор, който следи присъствието на хора в стаята и може да насочи така въздушния поток, че да не духа директно в човека, а да го заобикаля. Така всеки може да се наслади на прохлада без да търпи несгоди от това, т.е. вече говорим за климат по мярка.  

Това ли ще бъде гвоздеят в портфолиото на GREE в България за тази година?

- Това е един от акцентите ни през тази година. С изключително доверие от страна на потребителите и с добър пазарен дял се представят и други премиум модели на GREE – UCROWN, AMBER NORDIC, G-TECH. Моделът FAIRY продължава да е сред бестселърите ни. UCROWN например е с изключителни показатели на работа при много широк температурен диапазон - от минус 30 до плюс 54 градуса. С редица функции и стилен дизайн. Благодарение на специалната система за подгряване на компресора AMBER NORDIC пък е надежден и в най-големите студове. Той работи безотказно до минус 35 градуса. Големият плюс на премиум климатиците ни е, че са изключително тихи и високоефективни при работа, което редом с приемливите цени ги прави предпочитани от все повече хора. Като казах високоефективни искам да отбележа, че през миналата зима държавната Агенция за устойчиво енергийно развитие излезе със свой доклад, в който разглежда цената на отопление с 12 различни източници. Най-изгодно отоплението излизаше с термопомпи – около 4 стотинки за 1 квтч., и с инверторен климатик с енергиен клас поне А++ с цена 6,7 стотинки за киловатчас. Затова много хора виждат в GREE решение на своите енергийни нужди. Затова и ние казваме, че GREE предлага климат без ограничения.

Освен климатици GREE какви други продукти предлагате на българския пазар?

- CAIROX България и GREE предлагат различни решения за климатизация – отопление и охлаждане, както на индустриални помещения, търговски и обществени площи, така и на офиси и жилища. Освен климатици GREE, ние предлагаме и въздушни термопомпи и термопомпи въздух-вода, както и пречистватели на въздух, овлажнители и изсушители на въздух и други решения за вентилация на помещения.

Важно е да отбележа, че термопомпите GREE са високоефективни и притежават престижния сертификат EUROVENT.  Освен това са на изключително конкурентни цени.

Какво бихте посъветвали всички клиенти при избора на климатична техника?

- На пазара има много производители на климатици, много марки и широк ценови диапазон. Така че изборът е голям, но и труден. Важно е да се доверяват на доказани търговци, на специалисти с опит и познания, които не просто ще им продадат един или друг климатик, а ще им продадат климатик, който да удовлетворява конкретните нужди на клиента и спецификите на съответното помещение, което ще се охлажда или отоплява. Освен качествата и цената на конкретния климатик, който избират, изключително важно е да бъде направен професионален монтаж на място. Затова избирайте само сертифицирани монтажни фирми, партньори на GREE, защото така ще сте сигурни, че вашият климатик ще бъде правилно инсталиран, съгласно техническите изисквания на производителя, което пък ще гарантира надеждна и безпроблемна работа за дълги години. Разбира се не бива да пропускаме и въпроса с профилактиката и поддръжката на климатичната техника, за да можем да ѝ се доверяваме и при топло, и при студено време. Сега е времето за почистване на филтрите и дезинфекция на климатиците преди летния сезон. Защото както ние се грижим за техниката, така и тя ще ни служи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com