Режисьорът Ивайло Пенчев за Мария Бакалова: Очаквам и номинация за "Оскар" (ВИДЕО)

26307

„Мария се справя блестящо. Изключително амбициозна, но и много подготвена. Аз съм много щастлив, че тя успя да пробие на такъв висок подиум. Сега очакваме да бъде и с номинация за „Оскар“. Щастлив съм, че й дадох възможност да отиде на финалния кастинг за „Борат 2“, защото той беше по време на снимките за моя филм." Това заяви режисьорът Ивайло Пенчев за номинирата за "Златен глобус" Мария Бакалова по време на гостуването си в "Студио Actualno".

Показват "Като за последно" на София Филм Фест

Новата българска комедия "Като за последно" на режисьора Ивайло Пенчев ("Летовници", "Корави старчета"), която спечели наградата на пуб...

"Нито знаех за кой филм е кастингът, нито кой е режисьорът, защото това е пълна тайна, но си казах: „Не мога да отрежа крилата на един млад човек, ако той има шанса и възможността да вземе такава роля и да отиде да работи в Холивуд.“ Единственото, което направих е, че говорих с нейния мениджър, който да ми потвърди, че след 3 дни тя ще бъде отново на снимки. Пуснах я и тя се върна навреме, защото е коректен човек. Каза ми „ако ти не ме пуснеш, аз няма да отида“, а много други биха, въпреки всичко“, признава Ивайло.

Примняме, че Мария изигра главната женска роля в най-новия му филм "Като за последно", който ще бъде излъчен тази вечер от 20.30 часа в кино "Люмиер" като част от програмата на 25-тото издание на София Филм Фест. Миналата година лентата беше представена на фестивала на българското игрално кино „Златната роза“ и на международния филмов фестивал „Любовта е лудост” във Варна.

Мария Бакалова с номинация и от БАФТА

Българската актриса Мария Бакалова получи номинация и от Британската филмова академия. Основните претенденти на БАФТА бяха обявени от а...

Филмът разказва история за 70-годишен, богат и известен писател, който предлага помощ на младо, 23-годишно момиче, изпаднало в беда по нестандартен начин - като й предлага да се оженят. 

Комедията събира на едно място някои от най-големите родни актьори, сред които Васил Банов, Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Герасимов – Геро, Яна Маринова, Станимир Гъмов, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Милена Аврамова, Анастасия Ингилизова, Свежен Младенов, Любен Чаталов и Мария Бакалова.

Какво още издаде режисьорът за сюжета на своя филм; какво мисли за новите промени в Закона за филмовата индустрия; кои са любимите му филми и кой е новият проект, по който работи, вижте в интервюто.

СНИМКИ на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд

През последните седмици често четем за Мария Бакалова - 24-годишното момиче от Бургас, което проби в Холивуд. Тя стана първата българка...

Интервю на Габриела Андреева

 

Режисьорът Ивайло Пенчев: Киното не е евтино, за да стане хубав филм трябват пари (ВИДЕО)

Най-новият филм на режисьора Ивайло Пенчев „Като за последно“ ще бъде представен на 25-тото издание на „София Филм Фе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино