Владислав Иванов, генерален мениджър на Motorola за Югоизточна Европа: Motorola се завърна!

9143
Владислав Иванов, генерален мениджър на Motorola за Югоизточна Европа: Motorola се завърна!

Брандовете на Lenovo са едни от най-разпознаваемите в света. Независимо дали говорим за персонални компютри, таблети или смарфони, компанията винаги е на челно място. След като преди време компанията купи една от най-популярните марки по отношение на смартфоните в света – Motorola, Actualno.com проведе разговор с Владислав Иванов, генерален мениждър на "Motorola" за Югоизточна Европа относно бъдещите продукти с марка Motorola и напредъка на компанията въобще. Прочетете в следващите редове какво сподели той.

Г-н Иванов, как се развива пазарът в Югоизточна Европа през 2017 г. от гледна точка на Motorola? А в България?

След навлизането ни на пазарите в Югоизточна Европа през 2014 г. успяхме много бързо да се позиционираме като ТОП 2 марка в рамките на 2015-а и 2016-а година. През 2017 г. планът ни е да се фокусираме върху трансформацията на нашите модели, към новото ни продуктово портфолио, което започнахме да представяме постепенно от лятото. Щастливи сме, че имаме възможност да предложим на всичките ни пазари в региона пълното Motorola портфолио, както и всички компоненти, типични за този емблематичен американски бранд. На нашите клиенти се предлага същото качество на продукта, разработен в централата ни в Чикаго, както и същият софтуер, какъвто и на потребителите в Западна Европа и САЩ. Освен това планираме да адресираме комуникацията по много интересен начин, използвайки смели цветове, послания и бранд елементи, които се надявам да допаднат на аудиторията.

Какви обеми на продажби реализира Motorola на българския пазар и какви очаква да реализира през следващите години?

Планът ни за продажби е да успеем да се утвърдим в ТОП 3 в рамките на 2017 г., а в следващата да търсим още по-високи търговски резултати.

Преди време Lenovo придоби Motorola с идеята да стане по-силна компания в сегмента на мобилните телефони. Как оценявате този ход сега?

Motorola е бранд икона, предоставяща достъп до много патенти. Това беше една от основните цели – да стъпим на силните американски, южноамерикански и западноевропейски пазари. Освен патенти, чисто от търговска гледна точка, придобихме марка, която е много силна. Дори в България, където марката официално отсъстваше дълги години от дистрибуция, тя продължава да бъде силно разпознаваема. Изключителен феномен е, че десетилетие след провеждане на кампанията Hello Moto слоганът мигновено оживява в съзнанието на хората.

Определено придобиването на такъв гигант е сложна за изпълнение процедура, дори и от толкова опитна компания в тази област, каквато е Lenovo. Но ето, че след периода на трансформация, преструктуриране и сливане вече имаме готова за успехи организация. Важно е, че компанията оцени много правилно предизвикателствата и взе стратегическото решение да остави управлението и развойната дейност да се осъществяват от Чикаго. Резултатът е по-качествени продукти, единен софтуер, американски дизайн. Именно и в този формат още в рамките на 2017 г. Motorola се завърна във всички телекоми в САЩ и Западна Европа, с което си отваряме вратите за страхотни резултати както в краткосрочен, така и в дългосрочен план

Какво предстои да види пазарът що се отнася до портфолиото Motorola?

Motorola портфолиото ще бъде дръзко, предизвикателно, надеждно, изобилстващо от висококачествени и първокласни продукти. Ценово ще запазим агресивното си позициониране, което ще даде възможност на нашите контрагенти да продължат да сключват изгодни сделки с нас като партньор и съответно да предлагат страхотни условия за крайния потребител. В рамките на 2017 г. имаме планове да представим още няколко много силни модела, както и нови модули Moto Mods, с които ще зарадваме всички собственици на Moto Z, тъй като, както обещахме, всички нови модули ще са съвместими и с него.

Ще станем ли свидетели в близко бъдеще на някоя нова голяма сделка на Lenovo като тази с Motorola?

Lenovo работи усилено в няколко бизнес направления и междувременно инвестира в start-up компании. Така че, всичко е възможно. Особено силна заявка за участие в бъдещата вълна на технологично развитие бе дадена с поредното издание на глобалната конференция Lenovo Tech World, където видяхме много проекти и дори вече готови продукти в областта на AI (изкуствения интелект). Определно това е полето, в което може да очаквате изненади в бъдеще.

Как вървят нещата що се отнася до таблетите и персоналните компютри – както в глобален мащаб, така и за региона на Югоизточна Европа и специално за България?

Motorola се завърна

На 20 април в Националния археологически институт с музей при БАН се състоя официалното завръщане на Moto на нашия пазар. След като пре...

Lenovo е лидер в региона и за двете категории – персонални компютри и таблети. В глобален план сме в ТОП 2 компаниите за персонални компютри, като сме глобален №1 в категория PC+Tablet. Плановете ни са да продължим да инвестираме в тези области и да се борим за лидерската позиция.

Като GM на Motorola за Югоизточна Европа участвате ли в избора кои продукти на кой пазар да пуснете, или стратегията е централизирана?

Ние сме силно децентрализирана структура, за разлика от другите компании в бранша. Поради тази причина аз имам възможността и отговорността активно да участвам в избора на портфолио, както и в разработването на стратегическото портфолио. Процесът обхваща всички процеси – от подбора на цветове, през дизайна и спецификациите, та чак до опаковката.

За съжаление, не мога да споделя с вас много детайли, но определено мога да обещая, че ще ви изненадаме с още страхотни продукти в близко бъдеще. И да, Motorola се завърна и в тази международна технологична обстановка и с оглед на ресурсите, с които разполагаме, смело мога да заявя, че сме по-подготвени да завладеем и променим тенденциите в мобилните технологии от когато и да било.

Интервю на Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Уволнения в МРРБ, за да се скрият далавери: Арх. Иван Шишков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Защо “Зелено движение“ напусна ПП-ДБ: Борислав Сандов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю