X
 
 

Владислав Иванов, генерален мениджър на Motorola за Югоизточна Европа: Motorola се завърна!

3096 0
photo of Владислав Иванов, генерален мениджър на Motorola за Югоизточна Европа: Motorola се завърна!
Брандовете на Lenovo са едни от най-разпознаваемите в света. Независимо дали говорим за персонални компютри, таблети или смарфони, компанията винаги е на челно място. След като преди време компанията купи една от най-популярните марки по отношение на смартфоните в света – Motorola, Actualno.com проведе разговор с Владислав Иванов, генерален мениждър на "Motorola" за Югоизточна Европа относно бъдещите продукти с марка Motorola и напредъка на компанията въобще. Прочетете в следващите редове какво сподели той.

Г-н Иванов, как се развива пазарът в Югоизточна Европа през 2017 г. от гледна точка на Motorola? А в България?

След навлизането ни на пазарите в Югоизточна Европа през 2014 г. успяхме много бързо да се позиционираме като ТОП 2 марка в рамките на 2015-а и 2016-а година. През 2017 г. планът ни е да се фокусираме върху трансформацията на нашите модели, към новото ни продуктово портфолио, което започнахме да представяме постепенно от лятото. Щастливи сме, че имаме възможност да предложим на всичките ни пазари в региона пълното Motorola портфолио, както и всички компоненти, типични за този емблематичен американски бранд. На нашите клиенти се предлага същото качество на продукта, разработен в централата ни в Чикаго, както и същият софтуер, какъвто и на потребителите в Западна Европа и САЩ. Освен това планираме да адресираме комуникацията по много интересен начин, използвайки смели цветове, послания и бранд елементи, които се надявам да допаднат на аудиторията.

Какви обеми на продажби реализира Motorola на българския пазар и какви очаква да реализира през следващите години?

Планът ни за продажби е да успеем да се утвърдим в ТОП 3 в рамките на 2017 г., а в следващата да търсим още по-високи търговски резултати.

Преди време Lenovo придоби Motorola с идеята да стане по-силна компания в сегмента на мобилните телефони. Как оценявате този ход сега?

Motorola е бранд икона, предоставяща достъп до много патенти. Това беше една от основните цели – да стъпим на силните американски, южноамерикански и западноевропейски пазари. Освен патенти, чисто от търговска гледна точка, придобихме марка, която е много силна. Дори в България, където марката официално отсъстваше дълги години от дистрибуция, тя продължава да бъде силно разпознаваема. Изключителен феномен е, че десетилетие след провеждане на кампанията Hello Moto слоганът мигновено оживява в съзнанието на хората.

Определено придобиването на такъв гигант е сложна за изпълнение процедура, дори и от толкова опитна компания в тази област, каквато е Lenovo. Но ето, че след периода на трансформация, преструктуриране и сливане вече имаме готова за успехи организация. Важно е, че компанията оцени много правилно предизвикателствата и взе стратегическото решение да остави управлението и развойната дейност да се осъществяват от Чикаго. Резултатът е по-качествени продукти, единен софтуер, американски дизайн. Именно и в този формат още в рамките на 2017 г. Motorola се завърна във всички телекоми в САЩ и Западна Европа, с което си отваряме вратите за страхотни резултати както в краткосрочен, така и в дългосрочен план

Какво предстои да види пазарът що се отнася до портфолиото Motorola?

Motorola портфолиото ще бъде дръзко, предизвикателно, надеждно, изобилстващо от висококачествени и първокласни продукти. Ценово ще запазим агресивното си позициониране, което ще даде възможност на нашите контрагенти да продължат да сключват изгодни сделки с нас като партньор и съответно да предлагат страхотни условия за крайния потребител. В рамките на 2017 г. имаме планове да представим още няколко много силни модела, както и нови модули Moto Mods, с които ще зарадваме всички собственици на Moto Z, тъй като, както обещахме, всички нови модули ще са съвместими и с него.

Ще станем ли свидетели в близко бъдеще на някоя нова голяма сделка на Lenovo като тази с Motorola?

Lenovo работи усилено в няколко бизнес направления и междувременно инвестира в start-up компании. Така че, всичко е възможно. Особено силна заявка за участие в бъдещата вълна на технологично развитие бе дадена с поредното издание на глобалната конференция Lenovo Tech World, където видяхме много проекти и дори вече готови продукти в областта на AI (изкуствения интелект). Определно това е полето, в което може да очаквате изненади в бъдеще.

Как вървят нещата що се отнася до таблетите и персоналните компютри – както в глобален мащаб, така и за региона на Югоизточна Европа и специално за България?

Lenovo е лидер в региона и за двете категории – персонални компютри и таблети. В глобален план сме в ТОП 2 компаниите за персонални компютри, като сме глобален №1 в категория PC+Tablet. Плановете ни са да продължим да инвестираме в тези области и да се борим за лидерската позиция.

Motorola се завърна

На 20 април в Националния археологически институт с музей при БАН се състоя официалното завръщане на Moto на нашия пазар. След като пре...

Като GM на Motorola за Югоизточна Европа участвате ли в избора кои продукти на кой пазар да пуснете, или стратегията е централизирана?

Ние сме силно децентрализирана структура, за разлика от другите компании в бранша. Поради тази причина аз имам възможността и отговорността активно да участвам в избора на портфолио, както и в разработването на стратегическото портфолио. Процесът обхваща всички процеси – от подбора на цветове, през дизайна и спецификациите, та чак до опаковката.

За съжаление, не мога да споделя с вас много детайли, но определено мога да обещая, че ще ви изненадаме с още страхотни продукти в близко бъдеще. И да, Motorola се завърна и в тази международна технологична обстановка и с оглед на ресурсите, с които разполагаме, смело мога да заявя, че сме по-подготвени да завладеем и променим тенденциите в мобилните технологии от когато и да било.

Интервю на Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Хиляди деца отделени от родителите им и ...

Кадри на плачещи деца, изтръгвани от ръцете на родителите им, шокираха света. Кадри не от другаде, а от САЩ - страната, гордееща се неи...

missing image
АФИС: Българите имат най-голямо доверие ...

Безспорно институциите, които се ползват с най-голямо доверие сред българските граждани са националният омбудсман и президентът на Репу...