ДПС пазарувала здраво цигански гласове в Смолян?

32723
ДПС пазарувала здраво цигански гласове в Смолян?
Снимка: БГНЕС

ДПС масово е купувало цигански гласове в Смолян. Такъв сигнал е подаден в местния вестник „Отзвук”.

Основания да се вярва на сигнала е ситуацията в секция номер 11 в Спортната зала на града, където гласуват живеещите на ул. “Д-р Петър Берон”, ул. “Младост” и ул. “Превала”. Масовото гласуване на роми в секцията е започнало в 17.30 часа и е продължило след 19.00 часа. “Точно в 19.00 ч. пред секцията имаше още желаещи да гласуват и както е по закон, излязох и събрах личните им карти. Бяха 6 души.” Това каза секретарят на секционната избирателна комисия Христо Богомилов.

В Бобов дол отказват да говорят за купуването на гласове

Никой от ръководството на „Въгледобив Бобов дол” не желае да говори за случая с инструктажа на миньорите. Никога няма да ра...

Според протокола в секция № 11 са дали своя вот 351 души. Най-много гласове там има за Движението за права и свободи – 82, Коалиция за България – 72, ГЕРБ – 66, “България без цензура” – 46. В тази секция е и най-високият резултат на ДПС в град Смолян, на второ място с 33 гласа е секция № 7 в ТПК “Първи май”, където също гласуват част от ромите. В останалите секции в града движението събира десетина-двайсет гласа максимум. В другата секция в Спортната зала – № 10, където не е имало ромска опашка за гласуване в края на деня, №29 в бюлетината са избрали едва 10 души.

Същевременно областният председател на ДПС  Салих Аршински категорично отрича да има купуване на цигански гласове. Защо няма сигнал до полицията, след като има твърдения, попита той. Действително подадени сигнали в Районната избирателна комисия, в полицията и прокуратурата няма. Източникът на „Отзвук” обаче казва, че не се е обаждал, защото няма смисъл - и там командват назначените по препоръка на ДПС, казва човекът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com