Изборите - между откъсването от политиците и клишетата

18704
Изборите - между откъсването от политиците и клишетата
Снимка: БГНЕС

Има едно безнадеждно откъсване на политиците от живота на хората. Въпреки това не вярвам предстоящата предизборна кампания да бъде вяла. Това заяви в ефира на БНТ социологът Андрей Райчев. Според него се наблюдава и безнадеждност откъм мобилизация.

Политологът Даниел Смилов контрира, че според него няма да има специална демобилизация за тези избори. Той допълни: "Вярно е, че ще чуем много клишета - 1 млн. работни места, 2 млн. работни места, тунелът под Шипка... Обаче част от хората очакват да чуят тези неща от политиците".

Даниел Смилов: На вота няма да има висока избирателна активност

Няма да има висока избирателна активност. Надявам се на това, което вече приемаме като нормално - за парламентарни избори активността д...

Според Смилов налице е умора у хората от последната една година. Освен това избирателите усещат кризата на управляемост и искат да й се сложи край. Експертът беше категоричен, че след изборите има варианти за стабилно управление. В допълнение той попита с какво една коалиция между БСП и ГЕРБ ще бъде по-стабилна от едно управление между Реформаторския блок и ГЕРБ.

И двамата гостуващи не бяха убедени, че партията на Бойко Борисов ще спечели пълно мнозинство, така че да успее да управлява сама. Според Райчев у ГЕРБ дори липсва коалиционната култура - факт, който донякъде може да се обясни и с егото на лидера Борисов. Той допълни, че когато някоя партия идва на власт с риториката "Аз съм добрият, те са лошите", това връзва ръце на съответната формация.

Според социолога народът излъчва нервност и след изборите няма да стане по-добре. Той допълни, че в последните 5 години не се е работело нищо, а само са се раздавали бомбони на онзи, който пищи най-силно.

 

Избори по нашенски - 10 препоръки как да не продължаваме така

Контролираният, корпоративен и купен вот се превръща в устойчив порок на българската изборна практика. Това се посочва в критичен докла...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com