Партия МИР предлага Референдум за нов Обществен договор

1945
Партия МИР предлага Референдум за нов Обществен договор
Снимка: ПП МИР

„Партия МИР винаги е давала решения на конкретните проблеми и в сегашната ситуация, в която страната се намира в политическа, здравна, социална, икономическа и морална криза, партия МИР предлага да се подготви, да се обсъди и чрез Национален Референдум да се приеме нов Обществен договор.“ Това заяви водача на листата на партия МИР в област Сливен Мартин Благоев. Той е адвокат по търговско право е и изтъкнат юрист по наказателно право, бил е главен юрисконсулт на водещи компании в област Сливен.

„Основното в новия Обществен договор ще бъде приемането на Етични правила и норми, които напълно да съответстват на историческите традиции, на народопсихологията на българите, както и на нормите на православната етика. Чрез новия Обществен договор ще бъдат гарантирани позитивните права на гражданите, както и създаването на възможност те да изпълняват възложените им задължения и отговорности. Партия МИР предлага също така в новия Обществения договор да се разпишат необходимите регламенти за пълното въвеждане в действие във всички сфери на обществено-икономическия живот на страната на структурно-определящите принципи – "СВОБОДАТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА", с гаранции за тяхното балансирано и едновременно прилагане от всички и навсякъде“, заяви още адвокат Мартин Благоев.

Симеон Славчев: ЦИК вкарва България в Конституционна криза

"Призоваваме ЦИК незабавно да вземе решение и да промени методическите указания, които е изпратила до районните и секционните избирател...

Според него етиката регулира обществените и междуличностни отношения и е тази, която определя морала на отделния гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности. Именно за това от партия МИР предлагат тези общоприети етични правила да залегнат в основата на правната система на държавата и на новия Обществен договор.

„Настояваме незабавно да се подготвят изменения в Конституцията на България като в нея да бъдат гарантирани от държавата правото на безплатно образование и медицинско обслужване, на жилище, на чиста околна среда, на реален средноевропейски стандарт на живот и периоди на почивка и отдих за всички граждани. Само по този начин политическата класа ще бъде принудена да организира и управлява страната така, че да създава условия за генериране на високи приходи от производствена и търговска дейност, с които държавата справедливо да осигурява достоен живот за всички български граждани, особено на пенсионерите, социално слабите и хората в неравностойно положение“, заяви водача на листата на партия МИР в област Сливен Мартин Благоев.

Той е категоричен, че само чрез приемането на нов Обществен договор ще се преодолее политическата, конституционната и моралната криза, които според адвокат Благоев водят след себе си икономическа, финансова и социална криза.

„Крайно време е всички честни, почтени, морални, инициативни и родолюбиви българи да се обединим и да сложим край на лъжата, беззаконието и корупцията“, заяви още Мартин Благоев и призова българските граждани да подкрепят новото поколение и морал в българската политика с номер 26.

Симеон Славчев: Българите зад граница са много ценен ресурс на България

Българите зад граница са много ценен ресурс за България и основен приоритет на всяко правителство и управление трябва да бъде създаване...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИЗБОРИ 2021:

Блинкен призова Сърбия и Косово за диалог

При почти 97% преброяване: Парламент със седем партии и най-вероятно кратък живот

Паралелно преброяване на "Галъп": ПП стопява преднината на ГЕРБ, Слави извън парламента

ЦИК обяви край на изборния ден, предаването на изборни книжа е бързо

Румен Радев благодари на избирателите за убедителния изборен резултат

Елена Йончева: Не трябва да допускаме БСП да изпадне от активната политика

"Продължаваме промяната" води и при обработени 42,85% от протоколите, БСП настига Слави

Радев обеща, че ще има дебат с Анастас Герджиков преди балотажа

Христо Иванов с първи коментар за резултатите на "Демократична България"

Задържаха мъж, държал списъци с имена и суми

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Избори 2021