Демерджиев: Кметът на Симитли е притеснявал секция, прокуратурата мълчи

2219
Демерджиев: Кметът на Симитли е притеснявал секция, прокуратурата мълчи
Снимка: БГНЕС

Имаше случай с кмета на Симитли, който доста интензивно е действал, агитирал и притеснявал една от секциите. Това коментира служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти. 

"Предприехме действия, за наше съжаление обаче това е един от случаите,  в които прокуратурата показа, че крехкото доверие, което се изгради между двете институции, е в опасност, защото беше отказано да се образува досъдебно производство. Нека прокуратурата подробно обясни мотивите си за това", каза още Демерждиев. 

По думите му са били налице достатъчно данни, за да се провери по-внимателно този случай. "Кметът на Симитли не можеше да бъде задържан, тъй като там се намираше районният прокурор и под негово ръководство се извършваха действията. Ние отидохме, реагирахме до пристигането на районния прокурор, от там нататък целият контрол се пое от районния прокурор на Дупница", обясни Демерджиев.

От думите му стана ясно, че ГЕРБ и ДПС са партиите, които традиционно участват в практиките по купуване на гласове, има три сигнала срещу БСП и един срещу "Продължаваме промяната". Става въпрос за тези сигнали, които са стигнали до образуване на досъдебно производство.  

"Дадохме възможност за честни и свободни избори. Поздравявам всички служители. Превенцията изигра огромна роля. Има 77 образувани досъдебни производства и две присъди по бързи производства. Вярваме, че те съдържат достатъчно доказателства, тъй като бяха образувани със съвместната позиция на полиция и прокуратура", добави още вътрешният министър. 

Демерджиев отправи и друга критика на прокуратурата по повод случая с катастрофата в Шумен, в която загина 22-годишно момиче. Вътрешният министър обвини прокуратурата в некоректност.

ОЩЕ: Иван Гешев за освободения дрогиран шофьор, убил момиче: Бесен съм!

По думите му прокуратурата забранила на областната дирекция на МВР да говори, а после от държавното обвинение са поискали оставката му, защото укрива информация. 

"Подобно поведение от страна на прокуратурата няма да толерираме. Ако това е нейното разбиране за взаимодействие, тя няма да получи такова. Не може да забраниш на един човек да говори и после през цялата общественост да му искаш оставката", каза още вътрешният министър. Според него прокуратурата не харесва този директор на областна дирекция и това е свързано с едно конкретно досъдебно производство.

Стана ясно още, че са отстранени полицаите от 6-то районно управление, за които се появиха медийни публикации, че са ескортирали мъжът, който уби французин на Околовръстното шосе на София. 

Демерджиев коментира и темата с мигрантите, като уточни, че мигрантската обстановка е под контрол и ще бъде такава, докато е министър на вътрешните работи.  Стана ясно, че проверката по границата за Шенген, започва следващата седмица, а днес ръководството на МВР си прави симулиране на такава. 

ОЩЕ: Вътрешният министър: Има доказателства, че служители на МВР участват в трафика на мигранти

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИЗБОРИ 2022:

АКФ: ГЕРБ и ДПС получават най-голям процент от контролирания вот

"Той не ѝ помагаше, а гласува вместо нея": АКФ с нови разкрития за изборни нарушения (ВИДЕО)

"Информационно обслужване" отговори на Петков след обвинение за манипулация на вота

Избрани за депутати от ГЕРБ разчистиха пътя на Георг Георгиев към парламента

Външният министър заговори за гласуване по пощата в чужбина

Хазарта към Борисов: Извинявай, че пак имам повече преференции от теб

Какво означава "Дневникът е подправен" - обяснение на "Сиела Норма" до ЦИК

ЦИК обяви колко е била избирателната активност на 2 октомври

Атанас Атансов: Борисов няма право да търси подкрепа от тези, които го свалиха

Борисов предложи отдръпване на лидерите и съгласие по определени политики

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Избори 2022