Родни звезди ни призовават да караме велосипед

5407
Родни звезди ни призовават да караме велосипед

"Аз карам велосипед, последвай ме!" е социална инициатива, която цели чрез позитивно споделяне да популяризира карането на велосипед в града като път към здравословния и по-качествен начин на живот.

Кампанията стартира през май и ще продължи до юли, като има за цел да бъде дългосрочна и да продължи и занапред. Същността й се състои в това да популяризира ползите от карането на велосипед и да отправи послание повече хора да използват велосипеда като средство за придвижване, за спорт и отдих.

До работа с колело!

Сдружение „Велоеволюция” организира Традиционно Софийско велошествие по случай Световния Ден за ходене на работа с колело ...

В продължение на повече от два месеца Посланиците на колела ще разказват своите истории на велосипед и ще дадат своя пример за подражание.

Сред известните личности, които подкрепиха кампанията "Аз карам велосипед, последвай ме!" са актьорът Ивайло Захариев, последван от спортистът Стойко Сакалиев, журналистът и ТВ водещ Милен Цветков, спортния журналист Крум Савов и певецът Орлин Павлов. Сред представителите на бизнеса пък е предприемачът Максим Митков, а певицата Рут Колева има честта да е единствената засега жена в "отбора на велосипедистите".

Посланиците на колела отправиха своя апел "Последвай ме!" към всички, които искат да водят по-здравословен, изпълнен с приятни емоции и същевременно природосъобразен начин на живот.

Ето малка част от това, което споделят те в своите истории:

"Само хората, които не карат велосипед не знаят какво изпускат" - Ивайло Захариев.

Германец изобрети велосипед с ръчни и крачни педали

Германец изобрети нов вид велосипед, който може да се задвижва с крачни и ръчни педали. Изобретението е дело на 43-годишния Мартин Кра...

"Когато карам колело се чувствам по-добре, по-жизнена, по-раздвижена. Не виждам смисъл да тренирам във фитнеса, когато мога да съчетая полезното с приятното - да се придвижа до някъде и същевременно да поддържам форма и тонус" - Рут Колева.

"Колелото пази ставите, но същевременно с това - натоварва цялото тяло. Работи с всеки един мускул и така имаш здраво тяло, но и млад дух!" - Стойко Сакалиев.

“Надяваме се да докоснем хората, които биха искали да направят промяната и да започнат да карат активно велосипед. Парадоксално е, че България е 6-тата страна в ЕС по производство на велосипеди, но е на дъното на класациите, когато става въпрос за спорт и физическа активност. Ние вярваме, че малките стъпки водят до голямата промяна. Затова си поставихме за цел с кампанията "Аз карам велосипед, последвай ме!“ да дадем пример за една такава малка промяна в ежедневието ни. Искаме да дадем своя принос за по-добър и по-качествен живот на българите.”, споделя Иван Илчев, Маркетинг директор в MaxEurope.

Паралелно на медийната кампания, в партньорство с Гери Турийска ще се състои и специално издание на „Пощенска кутия за приказки“. Посланиците на кампанията ще прочетат най-добрите есета, посветени на любовта към велосипеда, които ще бъдат подбрани чрез конкурс.

Глобяват велосипедисти в София

В столицата се проведе акция "Велосипедист", при която бяха проверени 103-ма любители на този еко транспорт, предаде Стандарт нюз. От ...

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com