5 вкусни идеи за коледни подаръци

2183
5 вкусни идеи за коледни подаръци
Снимка: iStock/Guliver

Коледа е много повече от подаръци под елхата – тя е уют, топлина, споделеност и грижа за най-близките. А какво по-ценно от това да подарим на любимите си хора истинска храна? И понеже вярваме, че най-хубавите подаръци всъщност са и най-вкусните, особено ако са споделени, днес ще ви дадем 5 идеи за точно такива лакомства, с които да идете на гости в празничния сезон.

Кошница

Кошниците добиха голяма популярност през последните години, точно защото са наистина практичен подарък, който демонстрира лично отношение. Можете да го поднесете както на колега от офиса, така и на любимата си леля – все ще бъде оценен. А съдържанието на кошницата е изцяло по ваша преценка, но ние ви препоръчваме да се спрете на класически вариант с червено вино, ядки, сирена и сухи мезета.

Шоколад с коледна декорация

Всички знаем, че дядо Коледа пълни чорапите на най-малките със сладки лакомства. От друга страна, шоколадът е може би най-универсалният подарък, който е все така актуален и на Коледа, и на рождени дни, и на Свети Валентин. За предстоящите светли празници обаче ви съветваме да изберете ръчно правен с някаква коледна декорация – еленчета или елхички.

Домашен тиквеник

Освен че по традиция присъства на всяка трапеза на Бъдни вечер, тиквеникът си остава един от най-вкусните и ароматни български коледни десерти. За направата му обаче се изисква време, а предполагаме, че никой забързан човек не разполага с много свободно такова, особено по празници. За щастие, от farmhopping могат да ви съдействат и в това отношения, доставяйки ви пресен и вкусен тиквеник с ръчно приготвени кори.

Червено вино

Може да се каже, че червеното вино се радва на доста доверие, когато става дума за подарък. Заредено е с повече символика, има повече драматизъм и стои някак по-сериозно от всяка друга алкохолна напитка. Затова, ако сте получили покана за гости в последния момент, винаги можете да заложите на подобен подарък.

Баница с късмети

Баницата с късмети е класика за празниците, независимо дали ще я приготвиш за Коледа, или Нова година. А когато използваш истински продукти, резултатът е винаги отличен. "Черешката на тортата" обаче ще се окажат късметите на баницата, които са под формата на коледари, елхички и къщички с оригинален дизайн и послания.

Ако искате да зарадвате близките си с още вкусни ястия, приготвени от чисти продукти, на платформата farmhopping.com можете да откриете голямо разнообразие. Независимо дали решите да поръчате коледна пуйка, прасенце, баница с късмети или тиквеник, всичко ще бъде доставено директно до дома ви.

Повече коледни продукти можете да намерите ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОЛЕДЕН ДУХ:

Защо се подаряват подаръци на Коледа

Защо украсяваме елха на Коледа

Колко на брой са елените на Дядо Коледа

Оригинални пожелания за Коледа - сложете край на изтърканите фрази

(ВИДЕО) Австралийските секси пожарникари - този път с коледно видео

Как се казват джуджетата на Дядо Коледа?

Любимите къщички на Дядо Коледа по света (СНИМКИ)

Какъв е актуалният адрес на Дядо Коледа?

Кога се подаряват подаръците за Коледа?

На колко години е дядо Коледа?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com