Любимите къщички на Дядо Коледа по света (СНИМКИ)

7984
Любимите къщички на Дядо Коледа по света (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

Дядо Коледа живее на Северния полюс, това знаят всички. Но може би не на всички е известно, че има още няколко скътани малки местенца на север, където може да бъде открит. Ще ви разкажем за няколко от тях, а вие някой ден може би ще ги посетите.

Джеферсън, Ню Хемпшир, САЩ

Едно от любимите селца на Дядо Коледа, разположено близо до планината Вашингтон. Тук  има тематичен парк, който работи целогодишно, и всички посетители могат да се срещнат с Дядо Коледа и неговите елени.

 Дядо Коледа

 Източник: Facebook/Santa’s Village

Дядо Коледа

Източник: Facebook/Santa’s Village

Езерото Сен Жан в Квебек, Канада

Една малка, но кокетна и богато украсена къща е отворена през празничния сезон около Коледа. Макар и с много натоварен график по това време на годината, Дядо Коледа тук се среща с децата, за да чуе техните коледни желания. За тях винаги има палачинки, меденки и горещ шоколад. Отвън малките посетители могат да видят елените на добрия старец и да се повозят с влак в гората.

Най-странните легенди за Дядо Коледа

През декември всички деца по света тръпнат от нетърпение да получат своите коледни подаръци. Но разликата е само в героя, който им ги н...

Дядо Коледа

Източник: Facebook, La Maison du Pere Noel

Дядо Коледа

Източник: Facebook, La Maison du Pere Noel

Мора, Швеция

Дядо Коледа определено има слабост към Скандинавия. Не е учудващо, че в това  приказно местенце "Томтеланд" в Мора, Швеция, той се чувства съвсем у дома си. Още повече, че тук винаги приказките за таласъми, дракони, тролове, феи,  вещици и всякакви магии са били много на почит сред местните хора. "Томтеланд" е нещо като театър на открито, пълен с мистериозни и забавни персонажи, които играят с децата или разиграват различни сценки. 

Дядо Коледа

Източник: Facebook, Tomteland

Дядо Коледа

Източник: Facebook, Tomteland

Северен полюс, Аляска

Селцето се намира не точно на Северния полюс, а в средата на Аляска. Въпреки това Дядо Коледа не е устоял на красивия пейзаж наоколо и през 1952 г. си е  направил и тук една къщичка. Тя работи предимно като магазин за сувенири, който предлага коледни украси и лакомства. Но елените живеят точно до къщата и можете да им се полюбувате.

Дядо Коледа

Източник: Facebook, Santa Claus House

Дядо Коледа отнесе с влак подаръци на деца сираци

Дядо Коледа пътува с влак от Плевен до Роман, за да зарадва с подаръци деца от социални центрове в малкия град. Пътуването е част от на...

Дядо Коледа

Източник: Facebook, Santa Claus House

Вал Дейвид в Лорънсийските планини, Канада

Селцето на Дядо Коледа във Вал Дейвид през тази Коледа ще е затворено заради пандемията. Въпреки това жителите му и посетителите могат да се свържат с него по сателит. Да се надяваме, че от догодина то отново ще отвори врати, защото е чудесно място за един незабравим ден със семейството. Тук има пързалки, елфи, елени, водни игри – всъщност мястото е дори по-приятно за престой през лятото, когато и Дядо Коледа е във ваканция.

Какъв е актуалният адрес на Дядо Коледа?

Колкото повече наближават коледните празници, толкова повече писма получава добрият белобрад старец. Всяко дете изписва от горе до долу...

Северен полюс, планината Адирондак в щата Ню Йорк, САЩ

На Северния полюс, точно в подножието на планината Уайтфейс в Адирондак, се намира работилницата на Дядо Коледа. Тук има интересни атракции, предимно за по-малки деца, но техните родители също не скучаят. Влакче в увеселителния парк, разбира се, елени, които може да нахраните, а вечер да се насладите на коледни песни около огъня.

Брейсбридж, Канада

В градчето Брейсбридж в Онтарио, Канада, също има селце на Дядо Коледа, съвсем близо до река Мускока и красивия й водопад. Тук има омагьосана гора, училище за елфи, мини голф игрище, въртележка, виенско колело и влакче.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОЛЕДЕН ДУХ:

Защо се подаряват подаръци на Коледа

Защо украсяваме елха на Коледа

Колко на брой са елените на Дядо Коледа

Оригинални пожелания за Коледа - сложете край на изтърканите фрази

(ВИДЕО) Австралийските секси пожарникари - този път с коледно видео

Как се казват джуджетата на Дядо Коледа?

Какъв е актуалният адрес на Дядо Коледа?

Кога се подаряват подаръците за Коледа?

На колко години е дядо Коледа?

Как се казват елените на Дядо Коледа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com