Как да стигнете пределите на съзнанието си

3235
Как да стигнете пределите на съзнанието си
Снимка: Издателство "Сиела"

Издателство "Сиела" представя "Закони за всеки ден" от Робърт Грийн. Вижте откъс от книгата.

Декември

Космическото величие

Още: 366 ключови "Закони за всеки ден"

КАК ДА СТИГНЕТЕ ПРЕДЕЛИТЕ НА СЪЗНАНИЕТО СИ

Състоянието на съзнанието ви се определя от характера на ежедневните ви мисли. Ако те се въртят около едни и същи мании и драми, пейзажът на съзнанието ви ще бъде пустинен и монотонен, а това тайно ще ви прави нещастни. Вместо това трябва да се стремите да насочите съзнанието си навън, да разгърнете въображението си и да преживявате живота по-интензивно. За да стигнете пределите на съзнанието си, трябва да го свържете с космическото величие. Помислете за безграничността на пространството и времето, за неописуемо удивителната последователност от събития, предизвикана от Големия взрив. Върнете се към самия произход на нашата планета, като се пренесете в някои първобитни пейзажи. Мислете за възможностите на човешкия мозък като за огледало на безкрайния Космос. Не забравяйте, че сте смъртни. Всеки ден сте заобиколени от удивителни чудеса и в зависимост от това доколко ги допуснете в ежедневните си мисли, се определят границите и силата на съзнанието ви. Декември ще ви помогне да доведете съзнанието си до най-далечните му предели: космическото величие.

Смъртта е най-големият ни страх и този страх ни влияе много повече, отколкото можем да осъзнаем. Страхът заразява душевния ни живот като цяло и тайно насажда ужас от живота. Голяма част от латентната, хронична тревожност, която измъчва повечето от нас, се корени в неспособността да се изправим срещу идеята за смъртността ни.

Живеем в култура, която стига до крайност в отричането на смъртта и изключва съществуването ѝ, доколкото това е възможно.

Още: Български писатели продължават традицията да разказват българската Коледа в "Нашата Коледа 2"

13 декември

Нагласата към света

Представете си се като изследовател. С дара на съзнанието вие стоите пред огромна и непозната вселена, която ние, хората, едва сега започваме да изследваме. Повечето хора предпочитат да се придържат към определени идеи и принципи, много от които са наследени от по-ранен етап на живота ни. Те подсъзнателно се страхуват от непознатото и несигурното. Заменят любопитството с осъждане. На трийсет години се държат така, сякаш знаят всичко, което имат нужда да знаят. Като изследовател на човешката природа трябва да се откажете от цялата тази предопределеност. Постоянно търсете нови идеи и нови начини на мислене. Територията, където може да скита вашият ум, е безгранична и не бива да се притеснявате от внезапната поява на непоследователни или недоразвити идеи, които пряко противоречат на това, в което сте вярвали преди няколко месеца. Идеите са създадени, за да си играем с тях. Ако ги пазите твърде дълго в себе си, те умират. Върнете се към детския си дух и любопитство; във времето, преди самолюбието и чувството за непогрешимост да станат по-важни от опознаването на света. Изследвайте всички форми на знание, от всички култури и епохи. Стремете се към предизвикателства. Като част от това е да бъдете отворени за изследване на идеи, произлизащи от собственото ви подсъзнание, което се освобождава в сънищата ви, в моменти на умора и в потиснатите желания, които се появяват в определени моменти. Няма от какво да се страхувате или какво да потискате. Подсъзнанието е само още една територия, която можете свободно да изследвате.

Закон на деня: Като отворите ума си по този начин, ще освободите нереализирани творчески сили и ще си доставите огромно душевно удоволствие.

Още: Шеф Кустев представя "69 рецепти с история"

Законите на човешката природа, „8. Променете живота си, като промените нагласата си“

Как "Емоциите" оформят мисленето ни обяснява физикът Ленард Млодинов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛИТСПОТ:

Пролетта на емигрантите: Глава 6. „Ако си мислиш, че от теб нищо не зависи, оставяш всичко да зависи от лошите.“

Пролетта на емигрантите: Глава 5. „Преди години обикаляхме всички митинги. И какво от това?“

Изкуството срещу войната: Марк Твен и "Военна молитва" (СНИМКИ)

Откъс от "Децата на хълма", Дженифър Макмеън

Откъс от "Терапията", Себастиан Фитцек

Пролетта на емигрантите: Глава 4. Фейсбук – животът на емигрантката Теди

Откъс от "Лечебните адаптогени", Теро Исокаупила и Даниел Раян Бройда

Откъс от "Аделейд", Дженевийв Уилър

Пролетта на емигрантите: Глава 3. "В държавата става нещо"

Откъс от "Чаша, пълна с утеха" от Карън Хокинс

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com