Откъс от астрологична прогноза за България за ХХI век

188065
Откъс от астрологична прогноза за България за ХХI век
Снимка: Кибеа

Увод

Да се изготвят прогнози за България за една година напред, не е нещо ново в астрологични­те среди. Но събитията, на които станахме свидетели в началото на 2013 година, ме подтик­наха да направя по-задълбочен анализ на създалата се политическа ситуация. Докато рабо­тех по астрологичната карта на българския етнос, разбрах, че е невъзможно да се обясни случващото се, ако нещата не се видят в по-далечна перспектива. Оттук възникна и спонтан­ното ми решение да направя прогноза за България за цяло столетие напред. Обикновено хо­рата са скептични, когато става въпрос за такива големи периоди. Не бива обаче да се за­бравя, че когато се говори за понятия като „етнос“, задължително трябва да се издигнем над текущата ситуация и да обхванем историческия процес от „птичи поглед“. Иначе никога не бихме могли да си обясним това, което се случва.

Читателят би разбрал книгата по-пълноценно, ако предварително познава статията ми „До­клад за астрологическа карта на етноса на България“, публикуван през 2006. Статията може да се свали безплатно и от моята страница в интернет, http://lubomir.name/bg/html/eadoa_ia_aueaadess.html. За тези, които не са я чели, ще обясня съдържанието накратко. Вдоклада са залегнали три основни тези. На първо място се подчертава голямата разлика между астроло­гична карта на държава и астрологична карта на етнос. Основополагащ е принципът на етно­са, тъй като първоначално възниква етносът и от него започва всичко. През своята история етносите могат да създават държави или да имат периоди, в които съществуват и без тях.

Българският етнос досега е имал три държави. Етносът може да има и две държави едно­временно, типичен пример за което е Германия след Втората световна война. Същото се случва и с нас след Освобождението, когато за известен период са съществували едновре­менно Княжество България и Източна Румелия. Етносът може да живее разпръснат по света, какъвто е случаят с еврейския народ например. Голяма част от българския народ също се разсели по света след разпадането на Източния блок. Освен това за продължителни пери­оди етносът може да няма държава, както ни е добре известно от нашата собствена история. Важното е да помним, че държавите се създават и изчезват, но етносът има непрекъснато битие.

Идеята за астрологичната карта на българския етнос принадлежи на ректора на Москов­ската академия по астрология Михаил Борисович Левин, който през 1995 є посвети кратка статия в списание „Урания“. През 2006 имах честта да защитавам тази карта на проведена­та в София кръгла маса, а през 2009 докладът ми за българския етнос беше публикуван в книгата „Дата на създаване на България“. Казвам това, защото е важно да се отбележи, че всички астрологични прогнози, направени в книгата, се базират на картата на българския ет­нос, а не на картата на някоя от българските държави. Астрологичната карта е представена на диаграмата.

Тази карта работи точно като часовник. С изумителна прецизност тя илюстрира всички минали събития в многовековната ни история. По нея се сбъднаха всички прогнози, направени от 2006 досега. По нея можете сами да си обясните събитията, които се случват в момен­та в България, както и другите, които тепърва предстои да се разгръщат в нашата история.

Ако има несъществени разминавания между направените по нея прогнози и фактическото развитие на събитията, причината трябва да се търси в начина, по който я тълкуваме ние, ас­тролозите, но не и в самата карта. Колкото по-дълго работим с нея, толкова повече се учим от грешките си и толкова по-малка е вероятността да ги повторим занапред. Оставаме с на­деждата, че с помощта на картата бъдещите поколения ще могат да правят изцяло точни и безпогрешни прогнози.

Българският етнос, според замисъла на Левин, към който напълно се придържам и аз, е възникнал астрологически (т.е. „родил“ се е) на 24 април 680 година в 23:56 часа в Плиска. То­ва е станало най-вероятно по време на специален обреден ритуал, при който официално са се обединили коренното население (славяни) с новопристигналите прабългари. В дадения случай раждането на българския етнос съвпада със създаването на Първата българска дър­жава. Това невинаги е така при други етноси. На желаещите да се запознаят по-подробно с този въпрос отново препоръчвам доклада за картата на България. Ще напомня накратко, че годината е избрана поради движението на планетата Юпитер. През цялата 680 година тази планета се движи в знака на Козирог (който управлява България) и точно на 2 февруари 681 навлиза във Водолей. Така че изборът на година за създаването на България е фактически избор дали Юпитер се е намирал в Козирог или във Водолей. За всеки мунданен астролог, който поне малко познава народопсихологията на българина, е ясно, че моментът на ражда­нето на нашия етнос е именно тогава, когато Юпитер се е намирал в Козирог. Така стигаме до второто основно положение, залегнало в доклада ми за етноса на България: То гласи, че датата на създаването на България трябва да се основава на астрологични, а не на истори­чески доказателства. Това е особено вярно за етноси с дълга история като нашата, тъй като веществените „доказателства“ за дадено историческо събитие са или отдавна изчезнали, или са нарочно изопачени, фалшифицирани или унищожени.

Астрологична прогноза за България за ХХI век

Любомир Червенков е професионален астролог. Роден е в България. Завършил е висшето си образование в Русия и е магистър на техническите...

И третият основен момент при съставянето на астрологични карти за силно отдалечени във времето исторически събития е коренно различният светоглед на хората по онова вре­ме. Би било неправилно и крайно да допускаме, че древните прабългари и славяни са мисле­ли и възприемали света като нас. Нищо подобно. Те са живели при различни обстоятелства тъкмо защото не са мислели и разсъждавали като съвременните хора.

 

Мисията на българите

Гледайки към Юпитер, ще открием своя национален идеал, стремежи и въжделения, ценностната система, материалното изобилие и духовните си стремежи. Важно е, че Юпитер в рождената астрологична карта на българския народ е застанал в първи дом и се намира в Козирог. Това разположение може да се тълкува двояко. От една страна, българите имат сил­но его, което е нормално за Юпитер в първи дом. Те са склонни да вярват, че са най-стара­та, най-великата, най-особената нация. Затова и съседите ни понякога ни недолюбват (тук и Сатурн в седми дом си казва думата). Но от друга страна, Юпитер в първи дом е залог за ус­пех. Това означава, че целият етнос се намира под специалното покровителство на висши духовни сили.

Ако българският народ се обърне назад към своята история, ще забележи, че във всички критични ситуации го е спасявала вярата и правилното му отношение към духовния свят. Ко­гато вярата на народа ни е била силна, сме успявали. Когато сме се противопоставяли на ду­ховните си водачи, сме губели. Да си припомним, че след гоненията и масовото изтребване на богомилите попадаме под османско владичество. Затова пък по време на петвековното ни поробване единственото, което ни е спасило като нация, е било православната вяра. И в бъдеще също ще е така.

Ако решим да продадем душата си за пари, ще страдаме. Ако се придържаме към новите светли идеали, предначертани да изгреят в епохата на Водолея, ще вървим напред. Нещо по­вече – българската нация е предопределена първа да приложи Любовта в държавното упра­вление. Юпитер в първи дом оказва огромно влияние на всички наоколо. Никой с Юпитер в първи дом не може да остане тих и незабелязан – непременно ще усетите присъствието му, за добро или за лошо. Такива хора винаги влияят върху останалите, обикновено положител­но. Те излъчват оптимизъм и благоразположение към другите, помагат им и ги подтикват към по-големи постижения.

Човекът, който измерваше времето

Мич Албом е писател, драматург и сценарист, автор на седем книги, сред които международният бестселър Вторници с Мори. Първият му роман...

Знакът също има голямо значение. Огнени нации с Юпитер в първи дом излъчват преко­мерна импулсивност. Австралия е типичен пример с Юпитер в Стрелец. Австралийците могат първо да направят нещо, а чак след това да мислят какво са направили. Хвърлят се необмис­лено и импулсивно да защитават някаква кауза при пръв импулс, без да се задълбочават. Ес­тествено, допускат грешки, но нямат време да ги анализират, а веднага се захващат с нещо друго. Винаги обаче се ръководят от благородни идеи и от тях струи несекващ оптимизъм. Вярата им, че те са най-добрата нация в света, е неизкоренима. Естествено е при асцендент Стрелец и при наличието на Юпитер в Стрелец в първи дом егото им да е огромно.

В картата на България Юпитер е в първи дом, но в знака Козирог. Това е отлично разполо­жение за хора, родени да бъдат мениджъри и организатори. Нация с Юпитер в Козирог е предопределена за лидерска роля. Само че в нашия случай тя ще бъде изпълнявана в сфера­та на духовността, културата, изкуството и вярата. Това е така, защото планетата Нептун, ко­ято управлява всички тези сфери, е застанала в непосредствена близост до Юпитер и също се намира в първи дом.

Нещо повече – Нептун също се намира в земния и практичен Козирог. Това означава, че нацията ни има способността да „материализира“ своята духовност. Асцендентът в хороско­па на нацията има отношение към това, което се претворява в материалната действител­ност. Тази духовност няма нищо общо с празното съзерцание. Нептун в земния Козирог знае точно в какви идеали вярва. Неговата духовност е някак „приземена“ и „практична“. Но ако българинът истински вярва в нещо, вярата му е непоклатима. В продължение на пет века сме били подложени на изпитание дали ще се отречем от вярата си. Издържали сме този изпит с достойнство и с чест. Затова отсега нататък ще ни се помага. От нас се изис­ква да пазим чистотата на вярата си, а духовните същества, които управляват България, си знаят работата.

Нептун се намира само на три и половина градуса от асцендента, което е доста силен съвпад. Той показва, че духовността, която българинът притежава, ще намери физически из­раз по цялата земя, която обитава. И тъй като Козирог като знак е свързан с управленски функции и поемане на отговорност, можем да очакваме „износ“ на духовност към други наро­ди и националности по света. Навремето Людмила Живкова беше започнала масова кампа­ния в тази насока, която имаше положителен международен отзвук. Но прогресният Юпитер в картата на България в онези години се движеше ретроградно. В бъдеще този процес ще се усили многократно и ще достигне нов апогей, когато Юпитер започне да преминава отново през същите градуси, както и по времето на нейното управление. Тогава обаче културата и духовните ценности ще са други. Но същността на идеята, че България е страна с древна ис­тория и богати културни традиции, ще се запази. И тази идея ще бъде успешно популяризи­рана по целия свят.

Духовността „ще извира“ от България не само по време на този ограничен времеви отря­зък, а постоянно, като през дадения период ще се достигне определена кулминация. Това е следствие от разположението на Юпитер и Нептун в рождената карта на България. Погле­днете и аспектите на Юпитер. Има само един аспект и той е положителен – тригон към Мер­курий. Новите ценности на България ще се изявят чрез управлението на мисълта и чрез ко­муникацията. Към това можем да прибавим и новите „специалитети“ на Меркурий – интернет технологиите, които, подкрепени от подчертано силната позиция на Уран в картата, показват колко осезаемо ще присъстват новите компютърни технологии, когато ценностната ни систе­ма ще се въплъщава конкретно в дела.

Веднага се забелязва, че новата система на прозрачно държавно управление, която за първи път ще бъде използвана в България, ще бъде до голяма степен основана на компютър­ните технологии. Освен това тригонът между Уран и асцендента в картата на България озна­чава, че интернет и компютърните технологии ще благоприятстват повсеместното разпрос­транение на нашия опит.

"Голям малък живот" - историята на едно специално куче

"Голям малък живот" е историята на едно специално куче, разказана от прочутия Дийн Кунц. Тя неизбежно ще стопли сърцето ви и ще ви нака...

Картата на българския народ е доказателство за мисионерската проницателност, която са притежавали неговите духовни водачи, – избрали толкова удачен момент за създаването на българската нация с оглед на задачите, които ще бъдат поставени пред нея през ХХI век, че и по-насетне. Ето какво казва по този въпрос Учителя Петър Дънов:

 

Казаното, че „Дето е текла вода, пак ще тече“, се отнася и за България, понеже тук са работили богомилите, сега отново се проявява аналогично движение. По-добре е в малка държава да се привлича внимание към новото, отколкото в голяма. Така е било всякога.

И Египет, когато е бил цветущ, не е бил голяма държава, а и с Палестина е същото. Българският народ се освободи от турско робство именно заради делото на Бялото Братство. Сега е съдбата на народите. Кротките ще наследят Земята. Няма отмяна и отлагане. Съдбата е настанала вече. От 5400 години Небето подготвя българския народ за днешната епоха. Сега Христос се явява в славянството с център българския народ. Понеже цикълът е много напреднал, то време за отлагане няма, а и дума не може да става да го отменяваме. Българският народ, ще не ще, ще изпълни своята задача. Могат да останат и триста хиляди българи, но възложената им от Небето мисия ще изпълнят. Българите трябва да се повдигнат духовно. Вярно, че в материалното не им върви, но у тях трябва да се развие вярата, да бъдат носители на Божественото. В България има много ясновидци, това е добър признак – Духът действа. Сега България е в златния век на своята история, още е в началото и не е достигнала кулминационната си точка. Днес тя кредитира всички други европейски народи и в бъдеще те ще є се отплащат. А Русия, която днес е в железния си век, в следващото столетие ще влезе в златния. Понеже България е в златния си век, ще бъде пазена и закриляна от Провидението. Никой няма да стори зло на тази страна, която кредитира цяла Европа, тя само малко може да бъде засегната, но и това може да бъде избегнато.

 

В заключение можем да кажем, че България има велика мисия – да промени държавното си управление по нов начин. В този нов начин на управление на държавата ни няма да има корупция, злоупотреби и разхищения. Всички тези уродливи явления ще останат в миналото, защото българите ще трансформират из основи ценностната си система. Това показва дви­жението на прогресния Юпитер в картата на България. Днес в основата на всичко стоят па­рите, както е и в другите европейски държави. Но този модел на държавно управление, кре­пящ се върху личната заинтересованост и егоизма, е морално остарял. Той позволява отдел­ните политици да бъдат корумпирани и купени от определени тайни кръгове. Така държавата реално започва да се управлява тайно отвън, което води до редица нещастия за хората.

Пророчества от лудницата

Авторът Даниел Кийс е роден в Ню Йорк. На седемнадесетгодишна възраст постъпва в американския търговски флот и служи на кораб. По-късно...

В момента политиците разполагат със сравнително малка частна собственост, но имат властта да се разпореждат с огромна държавна собственост. Източването на средства от държавите към личните сметки е неизбежно. В бъдещия модел на нашата държава е предви­дено в основата на държавното управление да залегне Любовта. За тази цел трябва да се премахне разликата между частна и държавна собственост. Затова политиците или трябва да бъдат напълно лишени от собственост още при идването им на власт, или държавата трябва реално да им принадлежи. Само в тези два случая те ще бъдат незаинтересовани да „прена­сочват“ от държавния към частния сектор.

Новите компютърни технологии ще допринесат за прозрачността на държавното управле­ние. Те ще дават възможност за гласуване с отворен код, който подлежи на проверка от все­ки гражданин с компютърна грамотност. Платформите ще бъдат изключително добре защите­ни – и то от факта, че кодът им ще бъде отворен за проверка от цялото общество. По този начин манипулациите на изборите ще станат невъзможни. Всяко едно министерство (с ня­колко изключения) ще публикува своя бюджет онлайн, така че всички граждани да могат да проследяват за какво точно се изразходват средствата. Нещо повече – всеки ще може в пряко онлайн гласуване да се произнася по отношение на взетите държавни решения. В слу­чай че критична маса граждани изкажат съмнения по отношение на едно или друго решение, то ще може веднага да бъде преразгледано. Ще се гласува в реално време онлайн и волята на народа ще става ясна незабавно. По този начин напълно ще бъде избегната корупцията.

В случай че определени политици или държавни служители предизвикат сериозен вот на недоверие, те веднага ще бъдат отзовавани от своите длъжности и на тяхно място ще идват други, по-способни хора. Всеки човек има право на грешки, но те не трябва да са система­тични, злонамерени или целенасочено оркестрирани. Нещата ще бъдат поставени така, че от политиката няма да могат да бъдат изкарвани пари за лично облагодетелстване. Точно обра­тното – тези, които влизат в нея по-нататък, ще трябва да са наясно, че ще трябва да влагат огромно количество лично време и усилия, а трудът им няма да бъде възнаграждаван. По-точно казано, тяхната награда няма да е материална, а ще бъде от морално и духовно ес­тество. Така ще се отсеят всички, които влизат в политиката, за да се облагодетелстват.

Българският политик от бъдещето ще е практичен идеалист. Той ще има идея, която ще же­лае и ще може да претвори в живота. Той няма да работи на държавна длъжност с едничка­та цел да забогатее за сметка на стотици хиляди други българи. Ида иска, системата няма да го допусне. За работа на държавни длъжности ще бъдат привличани съвсем друг тип хора, които условно ще наречем „новите български възрожденци“. В историята си имаме галерия образи от този тип. Ще ги открием по време на българското Възраждане в периода преди и след Освобождението, като особено ценен е периодът 1810 – 1894.

В неговото начало Юпитер навлиза в знака Телец, движейки се директно. В онези години немалко заможни хора са отделяли от своята лична собственост, за да финансират бъдещо­то освобождение на България, а в първите години след Освобождението са дарявали огро­мни суми за изграждането на основите на новоосвободеното ни отечество. Замислете се са­мо как са били финансирани бунтовническите чети и с какви средства се е купувало оръжие за бъдещото въоръжено въстание. Цялата дейност на Васил Левски е била финансирана по този начин, благодарение на такива средства той е обикалял страната, за да изпълни нацио­налноотговорната си мисия.

Същото се отнася и до Христо Ботев, Панайот Хитов, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Георги С. Раковски и много други. Създаването на легиите, издръжката и прехраната на бъл­гарските емигранти години наред, подготовката и въоръжаването на четниците за бъдещото въстание – всичко това би било невъзможно без помощта на множество явни и тайни дари­тели. Вземете само Епитропията, съществувала точно от 1853 до 1897. Основана от предста­вители на заможните слоеве на българската емиграция във Влашко, тази организация си по­ставя за цел да оглави освободителното движение на българския народ. Основатели са Евлоги и Христо Георгиеви, Георги Атанасович, Ив. Бакалоглу и др. Същите тези хора след Освобождението активно са се включили в изграждането на новоосвободеното ни отечест­во. Софийският университет например е построен благодарение на Евлоги Георгиев, който дарява земята плюс около 7 милиона лева за строежа и за поддържането му. Това за време­то си е огромна сума.

Антиутопичният роман от Владимир Свинтила – "Платото"

Книгата „Платото“ е една от най-съкровените творби на Владимир Свинтила. Писана през 60-те години на ХХ век, тя има удивите...

Иван Денкоглу пък дарява две трети от своето състояние за построяването на български училища и ремонт на църкви. Националната библиотека наследява 600 тома ценни книги от него, които в началото на създаването є формират основната част от нейния фонд. Много па­ри е дарил и на затворници, осъдени заради неизплатени дългове. С парите, получени от завещанието на Петър Берон, се построява Българската мъжка гимназия в Одрин. В исто­рията на българското дарителство със златни букви са записани имената и на други видни българи: братя Губиделникови, Атанас Буров, Чапрашикови, Евстратиеви–Гешови, Христо Г. Данов и много други. Изобщо цялата ни възрожденска история по времето на движещ се право Юпитер в Телец е изпъстрена с многобройни примери за родолюбие, жертвоготовност и пренебрегване на личното в името на общото.

Ситуацията започва постепенно да се променя от 1894, когато Юпитер влиза в седмата си зона на статичност от създаването на България. Епитропията и редица други благотворител­ни фондации се разпадат. България изпада в жестока финансова криза, която достига своя­та кулминация по време на въоръжените бунтове и въведеното военно положение през 1900 година. През целия XX век Юпитер се движи ретроградно и там историята ни е приблизител­но ясна. Страната участва в световните войни, като почти във всички случаи търпи пораже­ние, преживява няколко национални катастрофи, след това става част от източноевропей­ския лагер на социалистическите държави, а от 1989 започва да реставрира капитализма.

И ето, че сега живеем във времена, когато Юпитер отново е навлязъл в зона на статич­ност. Това се случва за осми път в историята на България, като този път преходът е от рет­роградно към директно движение. За добро или за лошо, ни е писано да участваме в истори­ческа, радикална промяна. Следващите няколко години ще поставят българската нация пред изпитание, изразяващо се в пълна трансформация на ценностната ни система, но след това ни чака дълъг път напред. След като извърши този преход, България влиза в почти тривеко­вен период на директно движещ се Юпитер. Следващата повратна точка ще настъпи чак през 2299.

Следователно можем с голяма доза сигурност да предположим, че България ще преживее ново Възраждане. Историята ни в известен смисъл ще се повтори. Както преди сме водили национално-освободителна борба срещу турците, така и този път ще ни се наложи да се бо­рим за националното си самоопределение и финансовата си свобода. Спонтанните улични протести през февруари 2013 срещу „монополите“ бяха само началото на процес, който ще продължава през следващите десет години. Ще се наложи да си изработваме нови идеали, ръководейки се от заветите на най-ярките имена в нашата възрожденска история. И отново ще стигнем до поуката, която би трябвало да сме научили добре от собствената си история – българският гений побеждава само когато разчита единствено на себе си.

Никога не сме успявали да приложим успешно какъвто и да било чужд опит – турски, руски, американски или европейски. Чуждите ценности винаги се израждат на българска поч­ва в „криворазбрана цивилизация“. Нашата, българската ценностна система може да бъде из­работена само от нас самите, т.е. от българите. А опит ще почерпим от недалечното си въз­рожденско минало. България ще изживее второ Възраждане с преосмислени държавни и ду­ховни ценности. Ние ще бъдем първите европейци, които ще въведат понятието Любов в дър­жавното управление и ще го приложат на практика. Първоначално останалите европейски държави ще ни гледат с недоумение, но след време постепенно ще разберат логиката на на­шите действия и недостатъците на собствените си парламентарни системи, недоумявайки как са живели толкова години в условията на добре замаскирана, масово разпространена меж­дународна корупция. След това те неизбежно ще започнат да копират нашия опит и да след­ват нашия път. Този път е предначертан от висши и светли сили, които бдят над нашата нация и я закрилят. От нас се изисква само да бъдем твърди в своите убеждения, да имаме вяра в правотата на делото си и да бъдем последователни в изпълнението на Божествения план! То­гава България ще изпълни истинската си международна мисия, както є е предречено.

 Откъс от астрологична прогноза за България за ХХI век

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com