X
 
 

Откъс от "Знаците на любовта", Линда Гудман

6777 0
photo of Откъс от "Знаците на любовта", Линда Гудман
Снимка: Сиела
Терминът „астрологичен знак по Слънцето“ означава, че ако вие сте например Близнаци, Слънцето е упражнявало мощно влияние в СЕКТОРА НА ЗОДИАКА (а не – в съзвездието), наречен Близнаци, когато сте се родили – от 21 май до 21 юни включително (във всички часови пояси на САЩ за последните няколко десетилетия и с един ден разлика например за Гринуич, Англия . Ще откриете, че датите, покриващи секторите на дванайсетте слънчеви знака, се различават в зависимост от астрологичната книга, която четете, и това може да обърка лаика. Причината е, че повечето астролози не искат да ви обременяват с информацията, че Слънцето „променя знаците“ сутринта, следобед или вечерта на даден ден. А така те „открадват“ един ден от слънчевия знак и го приписват на следващия – за да не усложняват нещата. Но от това бъркотията става още по-голяма. Много е лесно да оповестим, че всеки зодиакален знак започва точно в полунощ. Но не е така.

Например освен през високосните години Слънцето напуска сектора на Овена и навлиза в Телец някъде на 20 април във всички часови пояси на САЩ (но на 21 април в Гринуич, Англия). Важно е да знаете, че 20 април съдържа и двата знака. Иначе може цял живот да си мислите, че сте Телец, а всъщност да сте Овен.

Откъс от "Психо" от Робърт Блох

Глава I Норман Бейтс чу шума и потръпна. Сякаш някой потропа по прозореца. Той вдигна рязко глава, почти готов да се изправи, книгат...

Затова помнете, че ако сте роден на ПЪРВИЯ или на ПОСЛЕДНИЯ ден на някой зодиакален знак, трябва да знаете точното ВРЕМЕ и място на раждане, за да видите дали Слънцето не е „сменило знака“ именно в този момент.

Терминът „лунен знак“ се отнася до сектора в зодиака (не до съзвездието), през който Луната е „преминавала“ и е упражнявала своето влияние, когато сте роден. Терминът „асцендент“ (или „изгряващ знак“) ще рече знака на зодиака, който е „изгрявал“ на източния хоризонт в момента на вашето раждане. Асцендентът се променя в зависимост от месторождението ви (географската ширина и дължина).

И още нещо за „междинните“ рождени дати: доста често онези, които са родени на вододела между два зодиакални знака (в ден, когато Слънцето сменя знака си), казват (и вярват), че тяхната личност съдържа качества и от двата слънчеви знака. И това според тях се дължи на „междинните им рождени дни“.

Например човек, роден на 20 януари, може да има чувството, че понякога се държи като Козирог, а в други случаи като Водолей. Същото важи за всички „междинни“ хора. Някои астролози ще ви кажат, че това е така, защо¬то се проявяват качествата и на двата знака. Аз като опитна професионална астроложка съм се убедила обаче, че това просто не е вярно. Всички хора без изключение, убедени, че съчетават отличителните черти на два съседни знака, се държат така просто защото Луната или асцендентът им е във „втория“ знак.

Представяне на новата книга на Христо Стоянов в книжарница "Сиела" във Варна

Днес в 18.00 часа в книжарница Сиела- Варна ще бъде представена новата книга на Христо Стоянов „Ами това е...“. Ето как са...

Например вече споменатият човек, роден на 20 януари, е със слънчев знак Козирог. Ако понякога той се държи като Водолей, то е, защото Луната или асцендентът му са във Водолей, а не защото е раждан на „междинна“ дата. Ако човек, роден на 19 януари, се държи само като Козирог и никога като Водолей, значи Луната или асцендентът в рождената му карта не са в знака на Водолея.

Човек може да има само един астрологичен знак. Дори да е роден в „междинен ден“, той никога не съчетава качествата на две поредни зодии. Вярно е, че деканите (всеки астрологичен знак обхваща 30 градуса, делящи се на декани от по 10 градуса) предопределят някои особености в личностния характер. Но това е друг въпрос. Ако сте Козирог, значи сте Козирог и нищо друго. Не може да имате и качествата на Водолея само защото сте роден на „междинна дата“. Усетите ли, че се държите като Водолей, можете да бъдете сигурен, че това се дължи на Луната или на асцендента ви във Водолей (или просто си въобразявате, че имате качествата на Водолей, повлияни от грешката, която несведущи астролози толкова често повтарят).

Ще приведа един пример, с който вероятно ще си изясните нещата. Вашите личности качества например на Козирог, които сте придобили с първа¬та глътка въздух (и които са се запечатали в мозъчните клетки така, както се прави компютърна програма), са плод на влиянието на Слънцето в сектора на зодиака, наречен Козирог. Този процес (създаващ вашия личен слънчев знак) се дължи на времево-енергийна сила. Няма да се впускам в подробности, ще кажа само, че процесът е в известен смисъл електромагнитен. За да добиете ясна представа, се запитайте дали електрическата крушка може едновременно да е включена и изключена. Разбира се, че е невъзможно. Крушката или свети, или не свети. Пак по същата причина Слънцето не може да оказва мощното си влияние върху ДВА ЗНАКА едновременно.

Когато Слънцето влияе върху сектора на Козирога, то не засяга с вибрациите си другите астрологични знаци. В точно определен космичен момент (който може да бъде изразен в минути) Слънцето „навлиза“ в знака на Водолея и започва да влияе с мощните си вибрации върху този сектор, но не и върху знака на Козирога. Светлината не може да бъде и включена, и изключена. Слънцето не може да предопределя качествата и на Козирога, и на Водолея. От гледна точка на астрологията това е невъзможно.

Дъщерята на меча

„Дъщерята на меча” звучи така, както би звучал „Шогун” на Джеймс Клавел, ако беше кръстосан с епично фентъзи чр...

Колкото до така наречената „Астрология 13“, в която присъства и тринайсети астрологичен знак, просто не й обръщайте внимание, в нея няма и зрънце истина. Къде сериозно, къде на шега ви предлагам следното неоспоримо доказателство. Според тази астрология аз щях да съм Риби, а не Овен. Всички мои приятели и близки ще ви кажат, че това е немислимо, дори смехотворно. Пак според тази астрология Нелсън Рокфелер щеше да е Близнаци, а не толкова типичен Рак, а Били Греъм, Скорпион до мозъка на костите, щеше да е Везни. И това, скъпи читатели и хора, усвояващи астрологията, е немислимо. Казва ви го един вироглав Овен (а не тактичната и нежна Риба).

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители