X
 
 

ДАНС проверява "рутинно" адресни регистрации преди изборите в Кочериново

590 0
photo of ДАНС проверява "рутинно" адресни регистрации преди изборите в Кочериново
Снимка: БГНЕС
Служители на ДАНС влязоха в Община Кочериново, съобщава в. "Струма". От публикацията става ясно, че проверката е свързана с местните избори.

Агентите пристигнали изненадващо в петък и поискали да им бъде предоставена информация за новорегистрираните жители по настоящ адрес. Служителите на ДАНС представили заповед за проверка относно регистрацията на жителите по постоянен и настоящ адрес, която била извършена в служба ГРАО. Разследващите изискали и документи от селските кметове, в чиито населени места са били регистрирани лица по настоящ адрес шест месеца преди местните избори.

Местни избори 2019: Решения за бюлетини и за проверка на лични данни заради партии

17 257 800 бюлетини ще бъдат отпечатани за първия тур на местните избори на 27 октомври. Толкова е тиражът, който ЦИК е одобрила, съобщ...

По думите на временно изпълняващият длъжността кмет - Любка Йорданова - "Съставен беше протокол и очакваме резултатите от проверката, която е рутинна".Тя замества Иван Минков (ГЕРБ), който се бори за нов мандат на местните избори.

Според Йорданова регистрираните по настоящ адрес до края на април лица в общината са само 49. Това е бройката, която е за всички 10 населени места – Кочериново и селата. Избирателите, които имат право да пуснат бюлетини на предстоящите местни избори в неделя, са около 3077 души.

Проверката най-вероятно е по сигнал, предполага изданието и припомня, че полицейска акция за евентуални изборни туристи наскоро бе извършена и в община Кресна по разпореждане на прокуратурата, припомнят от изданието.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители