Кандидатът за кмет на София на ДБ с обяснение за снимките на годеницата си

44158
Кандидатът за кмет на София на ДБ с обяснение за снимките на годеницата си
Снимка: БГНЕС

Снимките на годеницата на архитект Борислав Игнатов, кандидатът за кмет на "Демократична България" за София, които бяха използвани от агенция ПИК за безпрецедентна медийна атака, са истински и са използвани за изнудване. Това казва самият Игнатов в своя публикация в личния си Facebook профил.

Според обяснението, става въпрос за снимки отпреди 10 години, а годеницата на Игнатов се е обърнала към МВР за помощ - за да престане тормозът. "Следствието обаче остава без резултат. Сега, когато тези снимки се тиражират, ние разбираме, че те не са изчезнали и вече се превръщат в инструмент за долнопробна атака в политическа кампания", обяснява Игнатов.

Архитектът е категоричен, че обича и подкрепя жената до себе си и че атаката няма да го откаже от намерението му да се бори за кметското място в София. Ето и пълната му публикация във Facebook:

"Последните дни станах обект на чудовищна лична атака, която удари най-близкия до мен човек. Моментът е тежък, но смятам, че обществото трябва да знае фактите.

Приятелката ми е невинна жертва на дългогодишен тормоз. Снимки, направени преди повече от 10 години от човек, когото е обичала и му се е доверила, са използвани за шантаж и изнудване от него, след като тя слага край на връзката им през 2011 г. В безсилието и злобата си, той си позволява да разпространи снимките в интернет чрез фалшиви профили, прониква в електронната ѝ поща, и прави всичко, за да я унижи и срине. Тя предприема необходимото снимките да бъдат свалени. Незабавно подава и жалба в МВР, към която предава и флашка с разпространените против волята ѝ снимки. Следствието обаче остава без резултат. Сега, когато тези снимки се тиражират, ние разбираме, че те не са изчезнали и вече се превръщат в инструмент за долнопробна атака в политическа кампания.

Питам се с какво предизвиках такава грозна агресия, която хвърли човека до мен в дълбок шок и срив? Явно си мислят, че всичко е позволено, за да запазят отровното статукво и да откажат нормалните хора да искат промяна. Аз обаче не се отказвам, напротив - ще водя тази кампания с още по-голяма решимост.

Надявам се всичко това да послужи на други млади хора да се предпазят от грешки на кого се доверяват и как се държат в дигитална среда.

Благодаря на всички, които искрено ни подкрепят. Давате ни сили в много труден за нас момент.

Стоя до моето момиче и я обичам."

Припомняме, че заради пуснатите от ПИК снимки десетки медии се обединиха в инициатива, с която да бъде показано, че това не е журналистика и че такива практики са недопустими. Отговорът на издателя на ПИК Недялко Недялков е, че щом Игнатов е решил да заема публичен пост, животът му трябва да бъде изцяло осветен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика