Пенчо Милков: Рязкото намаляване на населението на Русе е много притеснително*

3433
Пенчо Милков: Рязкото намаляване на населението на Русе е много притеснително*
Снимка: Личен архив

В дебат по bTV Радио кандидатът за кмет на Русе, издигнат от коалиция “БСП за България”, Пенчо Милков сподели своята визия за промяна на града. “Време е да се превърнем от догонващ в иновативен град. Искам да видя Русе отново като един от най-зелените и чисти градове в България, отново привлекателен и желан за живот, работа и бизнес“, заяви той. Милков обясни, че въпреки големите проекти, които са започнати, пред града има много проблеми. "Считам, че са необходими енергия, единение, професионализъм и честност, за да ги решим и вярвам, че мога да се справя”, допълни социалистът.

Милков очерта три важни теми, които имат голямо значение за превръщането на Русе в модерен, стабилен и привлекателен град, а именно: чистотата на въздуха; подобряване на инфраструктурата на града и овладяване на трайното и рязко обезлюдяване на Русе.

Чистотата на въздуха и на средата е от първостепенна важност“, сподели Пенчо Милков. Според него години наред на русенци не се казва истината за предприятията, които замърсяват въздуха. “Едва след въпросите на опозицията в НС- държавата осигури мобилни станции. Констатира се и един от промишлените замърсители, на когото беше наложена глоба от 400 хиляди лева”, коментира кандидатът за кмет. Той заяви, че е нужно на хората да бъде казана истината, защото гражданите нямат точна информация.

“Дължат им я държавните органи, които не казват кои са основните замърсители. Така, че първото нещо, което бих направил, е да дам на хората точна информация за промишлените замърсители. Второ, ще се определи каква част от замърсяването на въздуха се дължи на битовото замърсяване и какво се прави в тази насока. Ще запитам гражданите дали са съгласни нашият град да придобие собствена мобилна станция. Трето, трябва да имаме предвид, че кметът на общината вече е орган по чистота на атмосферния въздух и трябва да заеме това си място”, каза Милков.

Пенчо Милков: Училищата в Русе трябва да преминат на едносменен режим на обучение

"Училищата система на обучение да бъде едносменна, да има пълен контрол относно храните, сградите и дворовете да се охраняват с видеона...

По въпроса, засягащ подобряване инфраструктурата на града, Пенчо Милков коментира, че за осем години община Русе е получила 500 милиона лева финансиране само от еврофондове, а отделно е изтеглен и заем. “Ще продължа работата по проектите, ще ги завърша с изключителна настойчивост по отношение на качеството и срочността”, подчерта Милков. Той обясни, че след приключване на започнатите мащабни ремонти общината ще насочи своите ресурси и сили за подобряване на микроградската среда– междублокови пространства, тротоари, паркове, осветление, пейки и други елементи на градската среда.

Трайното и рязко намаляване на населението на Русе Милков очерта като тревожна тенденция, която трябва да бъде овладяна.

“Напускането на жителите се базира на всичко, което споделих до момента: въздуха, средата, икономическата ситуация. В Русе средната работна заплата е с повече от 200 лева под средната за страната и с близо 700 лева по-ниска от тази в София“, каза кандидатът за кмет на Русе . Той подчерта, че всички тези въпроси искат паралелно решаване. "Когато аз управлявам общината, ще се боря за всеки един гражданин. Но трябва да се преборим за въздуха, трябва да помогнем на бизнеса в града да бъде представен на национално и международно ниво”, завърши Пенчо Милков.

* Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019:

Окончателно: Касираха местните избори в едно населено място заради бюлетини с невидимо мастило

Съдът отново отложи решението си за изборите в София

Обжалват потвърдените резултати от изборите в Горна Оряховица и Павликени

Георг Спартански: След полицейската акция в Буковлък над 500 гласа за мен се преляха към гласовете на моя опонент

СДС дали решаваща подкрепа за балотажа на Фандъкова

Румен Петков: Катастрофата на Борисов ще е по-тежка от на Костов

Генчо Генчев: Предстои аварийна подмяна на водопровода в Свищов

Тома Биков: В София се заражда градска левица

Според Карадайъ ДПС увеличава влиянието си в местната власт

Костадин Костадинов: Загубих, но по-лошото е, че и Варна загуби

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com