Стартира ремонтът на спортната зала в Лом

11630
Стартира ремонтът на спортната зала в Лом
Снимка: община Лом

Саниране на сградата, изграждане на отоплителна система, основен ремонт и оборудване на голямата зала с игрището и тренировъчните зали, санитарните възли и административната част,  – това са основните дейности, които ще бъдат извършени по проекта "Инженеринг - проектиране, авторски надзор и СМР за обект: "Основно обновяване на зала "Балканиада" - гр. Лом".

 Проектът е на стойност 2 838 000 лв. и ще се изпълнява от спечелилата процедурата фирма „Парсек Груп“ ЕООД – София, с която Община Лом сключи договор.

Деца без родители от Лом заминават безплатно на море

За 5 дни ваканция на море заминават 31 деца и техните ръководители от трите социални Центъра за настаняване от семеен тип в Лом. З...

До 30 дни фирмата трябва да представи работен проект и количествено-стойностна сметка, а след това ще започне и ремонтът.

Спортната зала е открита през 1964 г. Повече от 50 години съоръжението не е основно ремонтирано (правен е само ремонт на покрива преди 10 години), сградата се руши и от няколко десетилетия е буквално неизползваема.

На обновеното игрище ще се провеждат състезания и тренировки по баскетбол, волейбол, бадминтон и хандбал, ще бъдат основно ремонтирани и оборудвани и тренировъчните зали за бокс, бойни изкуства и фитнес.  Ремонтираната зала ще бъде мултифункционална, тя ще бъде пригодена, както за спортни състезания на национално ниво, така и за провеждането на концерти.

Проектът бе обсъден на работна среща с екип от фирмата - изпълнител, Обществения съвет, който ще контролира проекта, и експерти от Община Лом. В Обществения съвет влизат журналистът Любомир Йорданов, издателят на в. „Ломпрес“ Камелия Обретенова, учителите по физическо възпитание и спортни деятели Росен Войнов, Вася Александрова, Мирослав Колев, Огнян Ценков и експерта по проекти Борислав Бориславов. Поне двама представители на Обществения съвет ще участват в работна комисия, заедно с общински експерти, които ще наблюдават всяка една стъпка при изпълнението на проекта.

Разбиха наркооранжерия в Лом

За наркооранжерия в дома на 26-годишен ломчанин съобщават от ОУ на МВР. След сигнал за притежание на наркотични вещества крим...

Финансирането на основния ремонт и оборудване залата се осигурява от дарение и средства от държавния бюджет. 500 000 долара (838 835 лв.) са дарени от наследството на д-р Андрей Георгиев. За хуманитарния си жест и благородство, д-р Андрей Георгиев, който дари и 2 000 000 долара за ПГ „Найден Геров“ – гр. Лом,  бе удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин на Лом“. 1 100 000 лв. за обновяване на залата осигури и  Министерският съвет. Още 800 000 лв., които към момента не са налични, ще бъдат осигурени по време на изпълнението на проекта, гарантира кметът Пенка Пенкова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МОНТАНА:

Първи случай на коклюш в Монтанско

Скок на заразените с варицела в Монтанско

Еднодневни трудови договори: Област Монтана е първенец

Затвориха детската кухня в Монтана след случая с хлебарка в храната

Откриха хлебарка в храна от детска кухня в Монтана

При ограничение 90: Засякоха шофьор да кара със 176 км/ч

"Възраждане" обжалва пред върховния съд резултата от изборите за кмет на Монтана

В Монтана горяха автомобилни гуми втора употреба

Зам.-кмет на Берковица, докарал общината почти до фалит, е на балотаж (ДОКУМЕНТИ)

Рецидивист преби и ограби възрастна жена в монтанско село

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Монтана