Шефът на щангите не дава оставка: Няма да платим 500 хил. долара глоба и чао

9509
Шефът на щангите не дава оставка: Няма да платим 500 хил. долара глоба и чао

"500 хиляди долара глоба... ами няма да ги платим и чао, това е. Повече не ми досаждайте на главата", каза председателят на федерацията по вдигане на тежести Неделчо Колев, предаде БГНЕС.

"Очакваме отварянето на вторите проби. От началото на създаването на тази федерация до сега сме дали между 350 и 400 проби, включително и кръвни. Отборът ползва тази хранителна добавка от четири години и изведнъж това се случва. Много неприятно, но няма какво да се направи. Това вещество е намерено в хранителните добавки, но не мога да гадая как. Когато тези неща станаха, взехме всичко от лекарския кабинет и го занесохме в допинг лабораторията. Всичко беше подложено на изследвания и се намери в тези добавки. В Кьолн е изпратена същата опаковка, от които е давано това нещо. Бихте ли се поставили на мое място, или на това на лекаря или на треньора? Толкова ли са глупави, като знаят, че това нещо стои шест месеца най-малко, а на нас ни предстои европейско първенство. Луди ли са? Логичното обяснение е, че са давани и не са проверявани хранителни добавки, а не директно анаболен стероид. За три години са направени между 300 и 400 проби", каза Колев.

По повод дали чувства вина и дали не му е неудобно за скандала след, който България остана без щангисти на европейското първенство, а тепърва предстоят сериозни санкции към атлетите и федерацията, Колев отговори: "Как да поема вината? Какво да направя аз? Ето ми главата, вземете я! Търсим истинския виновник и ще бъде открит. Той ще бъде открит. Неудобно ми е, поставете се на мое място. Поемам вината и ще се борим докрай. Вероятно ще излязат положителни проби и следва процедура по изслушване на състезателите. Ако им се наложат най-тежките наказания ще обжалваме".

"Задавате ми въпроси, които са малко далеч. Не можем да изследваме всичко всеки път. Как да го направим? Състезателите приемат новината много тежко. Събрах отбора и им я казах. За някои наказанието ще е до живот, а те са основата на отбора. Ще се борим, има начини. Няма да подам оставка. Целият щаб ще бъде освободен, включително и аз. Ще направим общо събрание и там ще решим. Щом министърът няма да плати глобата на федерацията по щанги, аз ще си извадя от моите пари. Не знам как ще намерим пари за глобата. 500 хиляди долара глоба... ами няма да ги платим и чао, това е. Повече не ми досаждайте на главата", завърши Колев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт