Новият Jaguar E-Pace - британски лукс за всеки и навсякъде

7298

Да намериш универсалната кола за всеки ден е мисията невъзможна. Ние българите искаме хем да е здрава, хем да е икономична, хем ако може да е бърза. Искаме да става за дълъг път, да е удобна в града, но ако излезем извън асфалта да е достатъчно проходима. Важно е да е представителна и да ни предлага нужната доза лукс и комфорт.

Има коли, които биха били съвършени във всяка отделна категория. Но коя е онази кола, която може да обедини всички изброени качества? Онази, която да е достатъчно красива, достатъчно бърза, достатъчно икономична, достатъчно представителна? Дръзка, но сигурна.

 

Знаем, че има много претенденти на пазара, особено в SUV сегмента. Доста от тях сме пробвали, но наскоро имахме възможност да опитаме нещо кардинално ново. Нещо, което оставя следа не само на пътя, но и в живота на всеки шофьор, който изпитва страст на четири гуми. Една нова порода котка - Jaguar E-Pace.

Екипът ни имаше възможност да се срещне отблизо с най-мощната версия на двулитровия дизелов агрегат - 237 конски сили и ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.8 секунди. Допълнителна турбина спомага за светкавичните резултатите на този модел и осигурява впечатляващо удобство при шофиране на дълъг път и при по-сложни изпреварвания.

Преди да продължите с разаза ни вижте специалното видео, което заснехме с новия Е-Pace. Тествахме го в София, в Рила, на пистата и из живописните пътища около Буново.

Иначе опциите на мотори са достатъчно разнообразни и има за всеки вкус. Най-силно ще ви впечатли 5-литровия V-образен бензин с 300 к.с. под капака и 680 NM вътрящ момент. С него ще ускорите от 0 до 100 км/ч за феноменалните 4,3 секунди! За колко SUV автомобили с такива характеристики се сещате?

Но нека се върнем на дизеловия вариант, който пробвахме ние. Освен перфектната динамика за българските условия в града и извън него, E-Pace ни впечатли и с нереално ниския си разход на гориво. С четири души вътре и пълен багажник успяхме да постигнем резултат от 5.4 л. на 100 километра. Не знаем как се е получило, но от Jaguar са направили чудесно съчетание между страст и практичност.

 

Оборудването в кокпита е колкото връх в технологията, толкова и изкуство. Агресивният и мускулест външен вид ви създава спортно усещане от пръв поглед. Но когато седнете зад волана, седалката и уредите ви обгръщат, без да ви притискат и така умело ви предразполагат да се чувствате като пилот.

Комфортът обаче не е само за шофьора, а за всички, които се возят. Багажникът предлага достатъчно обем и има удобни разделители, които позволяват да превозвате както ежедневни покупки, така и по-сериозен багаж. Луксът от шофьорската позиция се пренася и на задната седалка, която без проблем събира двама по-високи души.

 

Силно впечатление ни направиха малките детайли в колата. Например семейството котки, които са вградени в отоплението на предния прозорец. Или пък малките етикети, които са интегрирани в двойните шевове на кожата. E-Pace в R-Type изпълнение е образец за класа в премиум сегмента.

Наслада за окото е и информационно-развлекателната система, която е от най-новото поколение Touch Pro на Jaguar. Технология с естествено гласово управление, интерфейс с 10-инчов сензорен екран и програмируем начален екран правят взаимодействието със системата бързо, лесно и много интуитивно.

Ако не вярвате на нас, вярвайте на очите си и разгледайте детайлната ни фотосесия тук

Ако пак не повярвате на очите си, запишете за тест драйв и опитайте вкуса на съвременния британски лукс - ето тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Градските бижута Джули и Мартен в динамиката на града (ВИДЕО)

Какво отличава гумите за SUV от тези за леки автомобили?

Намажете предното стъкло на колата с това и то няма да се замъглява

Как рентакар компаниите подготвят автопарка си за зимата

Вечерта напръскайте стъклото на колата с това и през нощта то няма да замръзне

Ако чистачките на колата са замръзнали, полейте ги с това

Четири неочаквани премиери на Honda у нас

Предимства и рискове при залог на автомобил

Най-често срещаните шофьорски навици, които повреждат автомобила сериозно

Мото екипировка от Oxford

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com