Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скорост и добро настроение с мирис на бензин (ВИДЕО)

07 май 2019, 09:18 часа

Картинг. Спорт, който преди няколко години нямаше да провокира особени чувства у човек, но в днешно време се превръща с бясно темпо в един от най-масовите и достъпни до обикновения човек спортове. Картингът представлява най-добрият начин да се докоснете до най-големите имена в света на моторните спортове, като част от най-великите шампиони във Формула 1 са започнали своя път към върха именно от малките едноместни (или двуместни) болиди, в които 60-70 км/ч (а и повече) вдигат адреналина до неузнаваемост дори на най-спокойните шофьори.

И, ако до преди години щеше да е много трудно да се докоснете до този спорт, стартирал куп шампионски кариери, то в днешно време това е един от най-лесните начини да се почувствате като Фетел, Хамилтън и Шумахер, благодарение на усилията на всички хора, стоящи зад проекта "София Картинг Ринг".

Най-модерната и голяма закрита картинг писта в България позволява да изживеете бензиновите си мечти в контролирана среда, която едновременно ви дава шанс да дадете газ до ламарина, но и гарантира вашата безопасност. Картингът е една от най-превъзходните идеи за свободното ви време, независимо дали искате да смачкате колеги и приятели в зрелищен сблъсък с квалификация и състезание, да покажете на децата си един от най-безопасните и приятни моторни спортове или просто да се насладите на разнообразието от завои и прави на трасето на "София Картинг Ринг".

Каква обаче е тайната зад скоростните завои на пистата? Защо картингът се превърна в толкова популярно забавление сред хората и вече може да се говори спокойно за "масов спорт"? Защо хората предпочитат "София Картинг Ринг" за тиймбилдинг, купони за рожден ден и дори ергенски партита? И най вече - как така спирачката може да е най-верният другар на скоростта? За всичко това и как картингът се превърна в задължително изживяване си поговорихме с Николай Върбицалиев - бившият състезател във Формула "BMW" и настоящ управител на мащабната закрита писта в "София Ринг Мол".

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес