Хонда: Педроса все още е в играта

21401
Снимки: Getty Images/Guliver

Шампионската титла на новака Марк Маркес през този сезон не означава, че вече Дани Педроса не е способен на постижения. От „Хонда“ защитават своя фаворит, тъй като този сезон бе обявен от тях за „сега или никога“ и бяха заложили много на Педроса, особено заради отличната форма, с която започна кампанията.

Той водеше в класирането в продължение на седем кръга, но след катастрофата по време на тренировките и пропускането на състезанието в Германия, новакът Маркес взе инициативата в свои ръце. В крайна сметка Педроса завърши трети след  Хорхе Лоренцо и Марк Маркес. Директорът на тима на „Хонда“, Ливио Супо, коментира така: „За съжаление Дани нямаше късмет този сезон. След контузията в Германия кампанията му се провали. Все още обаче той може да се сътезава и да печели, като със  сигурност ще е фаворит за титлата през следващия сезон“.

Най-младият крал на Moto GP

Марк Маркес написа нова страница в историята на моторните спортове. Той стана най-младият световен шампион в историята на Moto GP, след...

„Преди катастрофата на „Заксенринг“ Дани бе във върхова форма, но след тов апросто физически не бе в кондиция да се бори за титлата. Без инцидентите Дани щеше да се бори до последно с Марк и Хорхе“, коментира директорът на „Хонда“ Накамото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт