Lotus E22 излезе на пистата „Сакхир“ в Бахрейн

12991
Lotus E22 излезе на пистата „Сакхир“ в Бахрейн

Днес стартира вторият предсезонен тест в Бахрейн. Официалният си дебют на пистата направи Lotus E22. Преди седмица болидът измина 100-ина безпроблемни километра по време на разрешения от правилника филмов ден (за заснемане на рекламни видеа) на „Херес.

Главното, което отличава Lotus Е22 от конкурентите му, е двойният нос. Той е разделен на две части, като едната е малко по-дълга от другата. Предполага се, че в зависимост от конфигурацията на конкретната писта (броят леви и десни завои) ще се променя и дължината на един от двата „бивника“. Концепцията на носа веднага предизвика полемика и писма до FIA за легалността й, но до момента няма реакция, което означава, че всичко е в реда на нещата. Същото важи и за радикалното задно окачване на McLaren, което се очаква да им донесе осезаемо предимство.

Mercedes W05 напомня на F14 T, но Lotus E22 разбуни духовете

Преди по-малко от половин час Люис Хамилтън и Нико Розберг вдигнаха покривалото от новия болид W05. Това стана на пистата „Херес&...

Днес зад волана на болида сяда Ромен Грожан. Очакванията бяха, че липсата на Lotus на първия тест в „Херес“ ще доведе до значително тяхно изоставане. Случаят обаче може и да не е такъв, тъй като всички отбори на Renault имаха невероятни трудности на испанската писта. Сега всички надежди на въпросните отбори, от които най-засегнат е шампионът Red Bull, са въпросните технически изправности да са отстарнени. Предстои да видим това в следващите четири дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт