Розберг отново по-бърз от Хамилтън в квалификацията

12637
Розберг отново по-бърз от Хамилтън в квалификацията

Нико Розберг явно намери себе си и темпото в болида си, но късно. И все пак, Нико записа 5-и пореден полпозишън, заличавайки в известна степен много слабото си представяне в квалификациите до средата на сезона.

Нико Розберг направи поредната си блестяща квалификация, 5-а поредна, спечелвайки полпозишъна на „Хосе Карлос Паче“. Явно немският пилот намери най-доброто от себе си като темпо, но за негово съжаление - доста късно. Това обаче е много положително за Нико, който ще влезе в сезон 2016 с изключителна мотивация от доброто си представяне в края на този сезон.

Нико Розберг ще стартира пръв в Сочи

Германският пилот на Mercedes настрои най-добре болида си за доста „зелената“ и трудна за приспособяване писта в Сочи, пост...

Битката между двамата съотборници беше наистина жестока, като разликите са минимални. Вторият Люис Хамилтън изостана само на 0,087 секунди, като темпото на двамата бе много по-бързо от това на третия Фетел. Себастиан имаше повод за надежда след втората част на квалификацията, в която се подреди втори, на само 0,250 сек от Хамилтън, което може да се отдаде на много високата температура на пистата. В третата част обаче Розберг и Хамилтън вдигнаха темпото още повече, в следствие на което Фетел трябваше да се задоволи с третата позиция, изоставайки на около половин секунда. В тренировките неговото изоставане на моменти беше и до секунда, така че с повишаване на температурата на пистата и отлагането на гума, Ferrari намира темпо и ще е много интересно да видим каква ще е скоростта в състезанието. А ако завали – изходът ще е непредсказуем.

Иначе за утре (18 ч. старт) предвижданията са, че пилотите ще направят по минимум 2 бокса, като по-вероятно е спиранията да са по 3. Причината е, че меките гуми ще издържат в оптимално състояние само около 10-ина обиколки. Това означава, че в състезателния условия предпочитаните смеси ще са по-твърдите.

Останалите позиции в топ 10 се разпределиха така: Валтери Ботас, Кими Райконен, Нико Хюлкенберг, Данийл Квят, Фелипе Маса, Даниел Рикиардо и Макс Верстапен. Босат ще бъде наказан с 3 позиция по-назад на старта, а Рикиардо – с 10.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт