Легендарният Richie Hawtin идва за SOLAR SOFIA на 30 септември

1154
Легендарният Richie Hawtin идва за SOLAR SOFIA на 30 септември
Снимка: PR

Едва ли има фен на електронната музика, който да не е чувал името Richie Hawtin. Един от най-влиятелните артисти на световната сцена пристига на 30 септември за своето единствено участие в България за годината. Заедно с легендарния диджей и продуцент на сцената на SOLAR SOFIA ще видим и талантливата италианка Adiel, чиито умения я водят до някои от най-значителните фестивали и клубове в света като Dekmantel, Off Sonar и Panorama Bar. Вечерта ще открие резидентът на YALTA CLUB Liubo Ursiny. Организаторите обещават аудио и визуално преживяване, което ще даде подобаващ завършек на събитията от серията SOLAR за годината.

Малцина диджеи и продуценти са били толкова загрижени за историческия разказ и развитието на техно музиката, колкото Richie Hawtin, а неговото собствено наследство е пряко свързано с тази история. За мнозина най-трайното му наследство е свързано с организирането на събития - от рейвърите, които са ходили на прословутите детройтски партита на Hawtin в средата на 90-те години, до младите артисти, които са ходили на неговото CNTRL турне преди десетилетие, включващо панелни дискусии за историята на техното. 

Биографията му е безупречна: Работата на Hawtin като Plastikman, както и като водеща фигура в лейбълите Plus 8 и M_nus са в челните редици на техното през 90-те и 2000-те години. Той винаги е бил динамичен зад пулта, а на собствената му страница се откриват разнообразни сетове, включително официални издания на компактдискове като класическите Decks, EFX&909 (1999) и DE9: Close to the Edit (2001), както и многобройни записи на живо - от Power 96, Детройт, 1989 г., през Flavor, Денвър, 1994 г., до двойка лайв сетове от 2021 г.

Баща на две деца - едното е на 15 години, а другото - на 18 месеца - Hawtin е превърнал широкия си и наистина разнообразен набор от интереси и в спомагателен бизнес. Той инвестира в саке, създава музика за Prada и е съавтор на Model 1 - професионален диджей миксер, който наскоро беше произведен в по-компактен и достъпен модел за широкия пазар. Хоутин цени "дългите дискусии за творческия процес" с хора от всички области: 

"Аз съм любознателен и обичам да изследвам", разказва Hawtin. "Всички тези проекти дойдоха от творческото пространство повече, отколкото от търговското или икономическото." 

Към днешна дата Richie Hawtin продължава да се наслаждава на възможностите на всичко предстоящо. Съвсем скоро, на 30 септември, му предстои появата в Арена София, където публиката ще се наслади на дълъг сет на легендарния артист в типичния за него електрохаус стил - много минималистичен, но в същото време, много танцувален.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Дейвид Гилмор обяви албум и представи нов сингъл (ВИДЕО)

Parov Stelar и Rudimental стават част от Франкофоли в Пловдив през юни

Suicidal Angels ще подгряват Megadeth в София

Тази вечер Дзукеро ще омагьоса София!

Пианистът Сергей Бабаян: Диригентът Боян Виденов кара оркестъра да пее заедно с пианото

Чуйте новата песен на Мария Илиева "100 причини" (ВИДЕО)

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com