X
 
 

ЕС забрани пластмасите за еднократна употреба

2478 2
ЕС забрани пластмасите за еднократна употреба
Снимка: Thinkstock/Guliver
Страните от ЕС и Европейският парламент в сряда се споразумяха за забрана на пластмасите за еднократна употреба, включително чинии, прибори за хранене и сламки за пиене, в опит да намалят замърсяването на морето, предаде БГНЕС.

Новите правила, които все още изискват окончателно одобрение, преди да станат законни, са насочени към топ 10-те най-често откриваните да замърсяват европейски плажове.

ЕП подкрепи забраната на пластмасовите изделия за еднократна употреба

Пластмасовите изделия за еднократна употреба като чинии, прибори, сламки, дръжки за балони и клечки за уши, ще бъдат забранени в ЕС спо...

Контейнерите за хранителни продукти от полистирол също са забранени, тъй като ЕС се опитва да намали продуктите, които представляват огромни количества отпадъци в световните океани. Длъжностните лица от парламента и от Съвета на ЕС преговаряха през цялата нощ и в крайна сметка постигнаха споразумение в сряда сутринта след 12 часа и половина дебати.

"Когато е възможно, мерките, предвидени в настоящата директива, и тяхното прилагане, трябва да дадат приоритет на предотвратяването на отпадъци или на прехода към продукти за многократна употреба, а не на други алтернативи за еднократна употреба", се казва още в изявление на Съвета.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
    А най-добре да станем пак ловци-събирачи и да се обличаме в кожи. Мечтата на всеки еко-талибан. Само не знам какви кожи ще ни разрешат да обличаме? Естествени не може, защото е нехуманно да се убиват животни. Изкуствени също не може, понеже замърсяват околната среда.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
    Кви кожи бе приятел, да не сме през 90те, вземи се осъзнай малко.
    : 0 !
Дневен хороскоп за 9 декември
Дневен хороскоп за 9 декември

Овен Този понеделник не бъдете прекалено претенциозни към останалите. Сега може да изиграете картите си добре, но не очаквайте същото от останалите.  Телец Днес...