Панагюрище има над 400 нови пазители на природата

3245
Панагюрище има над 400 нови пазители на природата
Снимка: Екопак България

„Екопак България“ и община Панагюрище организираха шоу, на което се учиха да сортират отпадъците и да ги изхвърлят разделно

Повече от 420 деца от Панагюрище събра залата на театъра за образователния куклен спектакъл „Приказка за юначета с празни тумбачета“ на „Театъра на приказката – София“. Празникът бе организиран от „Екопак България“ и община Панагюрище. Приказните герои от парка Хартояд, Пластоядка и Стъклояд разказаха на децата как да разделят отпадъците и кой вид отпадък в кой от цветните контейнери се изхвърля. Приказката обучава децата как отпадъците могат да бъдат рециклирани, за да заживеят нов живот. Всички танцуваха с героите от спектакъла, участваха в състезание по сортиране на отпадъци, а накрая всеки си тръгна с подаръци – книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.

Рая, 6 г. обеща да научи семейството си кой отпадък в кой цветен контейнер трябва да се изхвърля. А Моника, 5 г. заяви категорично: „За да е чисто, всички трябва да пазим и да хвърляме в цветните контейнери боклуците.“

Представлението е част от пролетното турне на „Театър на приказката – София“ по инициативата на „Екопак България“ „Нахрани ме разделно“. То се провежда в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча. В спектакъла на разбираем за децата език се поставя проблемът за отговорността на всеки жител на Земята към опазването на природата. Това е част от мисията на „Екопак България“ – да образова най-малките, за да стигнат посланията и до възрастните. Защото децата са най-добрите посланици на зелената идея и често възпитават полезни навици у възрастните.

Образователната пиеса „Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 7650 деца на възраст от 4 до 8 години как да събират разделно отпадъци.

Очаквайте на 30 май 2019 г., 10.30 ч. на откритата сцена в гр. Пещера (при лошо време в Читалището на градския площад) представлението на „Приказка за юначета с празни тумбачета“ за децата на Пещера.

ЗА ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ

„Екопак България“ АД е най-голямата в страната организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки, която инвестира в образователни инициативи, чиято цел е да научат децата да събират разделно и да се грижат за природата.

„Екопак България“ обслужва население от 2,572 млн. души в 83 общини, в които са разположени 15763 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи инсталации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗА ПРИРОДАТА:

Фестивалът Ritual Gatherings организира мащабно почистване на плаж Камчия

Опаковките не са отпадък, а ресурс в кръговата икономика

Официално откриване на XVтите Дни на предизвикателствaта във Френския институт в България

В Радиното училище в Сопот деца се учиха да събират отпадъците разделно

Стара хартия за нова книга за 7-и пореден път

Резервати в Банско и Разлог

Овощна градина - обработка и култивиране

Празник събра децата на Тетевен в навечерието на 24 май

Над 240 деца се научиха да събират разделно отпадъци в Ботевград

150 дървета ще засадят учени в Деня на Земята

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com