От днес полицията поема охраната на секциите в Сърница

12700
От днес полицията поема охраната на секциите в Сърница
Снимка: БГНЕС

От 18.00 часа тази вечер до приключване на изборния ден полицейски служители от управленията в Пазарджик и Панагюрище ще извършват охраната на петте изборни секции в Сърница, селата Побит камък и Медени поляни, съобщиха от МВР. Припомняме, че в новата община предстои балотаж за избор на кмет.

Вчера изборните материали са доставени в Общинската избирателна комисия под полицейска охрана. В ОДМВР-Пазарджик са предприети необходимите мерки за нормалното протичане на втория тур от частичните местни избори в най-новата община на територията на областта – Сърница.

Сформиран е оперативен щаб на терен, който ще следи координацията на силите при осигуряване на обществения ред, спокойствието и законността при протичане на целия изборен процес. Група от криминалисти, охранителни и разследващи полицаи, експерти, ще реагира своевременно на подадени сигнали за купуване на гласове или груби нарушения на обществения ред. Всеки получен сигнал ще бъде незабавно докладван на дежурни прокурори в Районната прокуратура във Велинград и Окръжната прокуратура в Пазарджик, обещават от МВР.

След приключване на балотажа изборните материали ще бъдат съпроводени от полицейски служители до Общинската, а по късно и до Централната избирателна комисия.

Симеонов: Без задължително гласуване и местните избори ще бъдат съсипани

Трябва да сме тъжни и разочаровани, че на есенните избори за местно управление няма да има задължително гласуване - това, което обещава...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик