100 камери се добавят към видеонаблюдението в Пловдив до края на 2016 г.

7625
100 камери се добавят към видеонаблюдението в Пловдив до края на 2016 г.

Община Пловдив разширява видеонаблюдението с още 100 камери тази година. Това заяви Георги Маринов, заместник-кмет по обществен ред и сигурност. Камери ще бъдат поставени в квартал „Капана“, „Лаута“, Дондуковата градина и парк „Рибница“ в район „Северен“.

Георги Маринов припомни, че тази година се очаква да стартира програмата за видеонаблюдение на входно-изходните артерии на Пловдив. Общо 320 000 са гласувани от Общинския съвет за тази и миналата година.

Над 3000 камери следят за нарушители в столицата

Над 3000 камери следят за нарушители в столицата, видеоконтрал вече има на около 300 обекта. Това съобщи Красимир Димитров - експерт п...

Средствата ще осигурят поставянето им на единйсет точки в града. Средствата ще бъдат предоставени на МВР-Пловдив, което ще поставя камерите, посочва Раио Пловдив.

Ресорният заместник-кмет допълни още, че след поставяне на камери в района на така наречената алея на любовта на булевард „Христо Ботев“, са намалели драстсично криминалните прояви.

Проституките също са изместили своята дейност и повечето от тях са се прехвърлили на „Скобелева майка“, уточни Маринов. Тази година там не се предвижда монтиране на камери.

 

Слагат камери в колите на НСО

Колите на НСО да бъдат снабдени с камери – такава мярка обмисля да въведе началникът на службата ген. Ангел Антонов. Така ще се з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив