281 места остават незаети в детските градини в Пловдив

815
281 места остават незаети в детските градини в Пловдив
Снимка: БГНЕС

В проведеното на 18.09.2018 г. текущо класиране за прием в детските заведения на град Пловдив взеха участие 824 деца, съобщиха от Общината. От тях най-много са децата на яслена възраст – 515. За първа възрастова група заявления за участие в класирането бяха подадени за 165 деца, за втора – 88, за трета подготвителна група – 36 деца, и 20 деца кандидатстваха за четвърта подготвителна група.

За класирането бяха обявени общо 675 свободни места, като 262 от тях за децата в яслена възраст, 124 – за първа възрастова група, 68 – за втора възрастова група, 131 – за трета подготвителна група, и 90 места за четвърта подготвителна група.

Третата по успех гимназия у нас започва учебната година със зарязан ремонт (СНИМКИ)

Тази година Езикова гимназия "Пловдив", известна като Английската, отпразнува 60-годишния си юбилей, а випуск 2018 стана трети в страна...

Класирани бяха общо 394 от кандидатстващите – 251 деца за детските ясли, 74 за първа възрастова група, 26 за втора възрастова група, 32 за трета подготвителна група и 11 за четвърта подготвителна група. За всички класирани деца следва записване при директорите на детските градини и ясли в определения от Графика на дейностите срок – 25.09.2018 година.

След класирането на 18 септември остават незаети общо 281 места, съответно за яслени групи – 11 места, за първа група – 50, за втора група – 42 и за подготвителните групи съответно 99 за трета и 79 за четвърта.

Следващото класиране е на 4 октомври 2018 г. При подаване на заявления за него родителите е добре да се запознаят с обявените свободни места, които ще бъдат публикувани в срок до 26 септември включително. Повече информация родителите могат да намерят на страницата на системата за прием на адрес www.dz-priem.plovdiv.bg.

За децата, които са на 5- и 6-годишна възраст (родени през 2012 и 2013 година), Община Пловдив предлага, освен групите в детските градини, и подготвителни групи в училищата, които са полудневни или целодневни. Записването в тези групи е на място в училищата. Информация за тази възможност родителите могат да намерят в секция „Образование“ на интернет страницата на общината www.plovdiv.bg.

Бор отгледа кратуни в Стария Пловдив (СНИМКИ)

Поне две са големите кратуни, които зреят забележимо в прегръдката на висок бор на ул. "Стръмна" в Стария Пловдив. Нито е ГМО, нито инс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Откриха огнище на птичи грип в Пловдивско

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com