Европейско първенство по бийтбокс се проведе в Пловдив

15245
Европейско първенство по бийтбокс се проведе в Пловдив

Европейско първенство по бийтбокс  се проведе за първи път на 03 октомври на сцената на клуб „Библиотеката“ в гр. Пловдив, като част от ежегодния фестивал Street Mastеrs. Френският шампион по Beatbox Wowaad  спечели надпреварата след като победи на финала  англичанина Sid FX. В първенството взеха участие най-добрите бийтбоксери от  България, Франция, Холандия, Румъния, Швейцария, Англия, Гърция, Люксембург и Австрия. 

Пловдив е домакин на първото Европейско първенство по бийтбокс

Първото Европейско първенство по бийтбокс ще се проведе в рамките на фестивала Street masters в гр. Пловдив. Жури на състезанието ще бъ...

Шампионът от 2013-а година на България и един от най-бързо развиващите се бийтбоксери през последните години - Dynamic постигна голям успех, като достигна до полуфиналите, елиминирайки едни от най-известни имена на световната бийтбокс сцена. Публиката се наслади и на изпълненията на трима световни шампиони – известните Skiller и Печенката, както и швейцарецът ZeDe, световен шампион от 2009 г. Водещ и член на журито на събитието беше Bee Low  - една от най-влиятелните фигури в бийтбокса и организатор на най-престижното „Световно първенство по бийтбокс“. Според публиката, най-зрелищния showcase  бе на Skiller, който през последните години премина на доста по-високо ниво от батълите и вече се доказва на световната сцена като жури. 

Фестивалът Street Mastеrs премина в три формата – Европейско първенство по Beatbox, Graffiti Masters и 2vs2 brake battle. Общо 80 бяха участниците от цяла България, които се включиха в инициативата. Водещ на инициативата беше Део, а зад пулта се изявяваше Dj Skill. Събитието е продуцирано от Димитър Божилов - Mako и Makosa nostra. 

Български бийтбоксъри атакуват Рекорд на Гинес

Българската бийтбокс общност ще се опитата да бие Рекорд на Гинес за най-масов beatbox. Настоящият рекорд се държи от Google Ирландия с...

Реми и Джими са двамата победители от Old Style Battle на двойки на състезанието по брейк Street Masters Jam, продуциран от Българската Бийтбокс Асоциация. Българинът от нигерийски произход и неговият колега Джими разбиха конкуренцията си в доста интересната категория, която събира различни форми в брейка. Победителите в класическия Brake Battle са 21Crew.

Бийтбокс  и брейк надпреварите бяха оцветени от Graffiti Masters. Организирани бяха и графити батълс, които се провеждаха по време на фестивала. Канализираната тема беше мотото, с което Пловдив спечели в надпреварата за Европейска столица на културата 2019 – „Заедно” (Тogether). В графити батъла се включаха  четирите отбора  финалисти от Street Masters 2014 -PTC Crew (Пловдив), CMS Crew (Пловдив), L.O.V. Crew (София) и Broke&Alice (Пловдив).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com