Кметът на Стамболийски: Около нас броди "призракът на изчегъртването", но ние можем да го спрем

3992
Кметът на Стамболийски: Около нас броди "призракът на изчегъртването", но ние можем да го спрем
Снимка: община Стамболийски

"...един призрак броди в България и това е „призракът на изчегъркването“. Какво се случи!? Един премиер – да речем Борисов, обикаляше с една джипка! Да, обаче, откъдето минеше по населените места, пари оставяше! Мина и покрай нашата община. Доста пари и на нас остави - над 6 милиона лева за 6 години. Как ще „изчегъркате“ улици, пътища, подлези, надлези, как ще „изчегъркате“ 160 кмета?"

Този риторичен въпрос задава чрез профила си във фейсбук кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

Кметът на Стамболийски организира курбан за всяко едно населено място в общината

След два дни – на 29 юни, е Петровден. Искам да поканя всички жители на общината на курбаните, които се организират с идеята да с...

Ето какво гласи целият му статус, написан в социалната мрежа:

ДВЕ ИСТОРИИ - ЕДНА ИСТИНА

Ще ви разкажа две истории. Едната история е измислена, другата е истинска. Ще започна с измислената: Имало едно време едно селце в България. Да го наречем примерно Полатово. Имало после и една гара – наричали я Кричим. Минали години и двете селища се слели в едно - Гара Кричим, а след още време селището било наречено Кричим. Изнизвали се година след година. Добри кметове управлявали градчето, което междувременно получило името Нови Кричим. Всеки кмет, спрямо времето, в което управлявал и спрямо възможностите на времето, градил, творил. Градчето се разраствало и вече започнало да се нарича Стамболийски. Един от кметовете, да речем, че се казвал Иван Атанасов, решил да го направи община. Успял! И над двайсет години вече съществува тази прекрасна средно голяма община в България! Минали години, кметовете се сменяли и всеки постигал резултати. Преди шест години хората избрали нов кмет. Май се казвал Мараджиев и бил от една партия, която през цялото време много му помагала. Толкова много, че общината се преобразила. Най-важното било, че хората повярвали, че може да се живее и по-добре! Видимите резултати не закъснели! Имало и недоволни. Нормално. Но и те с времето разбрали, че от цървул трандафор не става! ……..

А сега ще Ви разкажа и истинската история: Истинската история сте Вие, гражданите на тази община. Хората, на които вярвам и разчитам! Истинската история я пишете вие, скъпи хора. Вие сте суверенът. Истинската история е тази, че един призрак броди в България и това е „призракът на изчегъркването“. Какво се случи!? Един премиер – да речем Борисов, обикаляше с една джипка! Да, обаче, откъдето минеше по населените места, пари оставяше! Мина и покрай нашата община. Доста пари и на нас остави - над 6 милиона лева за 6 години. Как ще „изчегъркате“ улици, пътища, подлези, надлези, как ще „изчегъркате“ 160 кмета! Това е истинска история. Кой и какво ще „изчегърта“ зависи от Вас, които сега на 11-ти ще напишете тази истинска история. Какво се случва в момента!? За няколко месеца забравихме приятелите си, озлобихме се. По улиците вървим и не се поздравяваме - от злоба ли, от какво? Да „изчегъркаш“ нещо не е лесно. Ще получиш мазоли. Те се пукат и после много боли. Тази истинска история как ще завърши зависи от нас, всички! Обичам да гласувам. Правил съм го винаги. В тази истинска история участвам и аз като кмет, но по-важното - като човек и български гражданин. Истинските истории казват, че кметове се сменят и много от тях искат да останат в историята. Аз не искам това, аз променям правилата и с работа искам да докажа, че дори и една птичка може да направи пролет! В тази истинска история ще кажа, че имам пет пръста на всяка ръка, пет пръста на всеки крак. Петте пръста са олицетворение на петте стълба, на които се държи общината. 1 сте Вие, жителите с които живея и дишам, 2 е бюджетът на общината, трето е Пмс - помощта от правителството, 3 европроекти, 4 данъчна система, 5 общинска администрация! Тези пет стълба са всеки пръст от моята ръка. Еднаква болка изпитвам и еднакво ме боли за всеки един пръст. Истинската история е, че ще гласувам с номер 5. Направете го и Вие! Да подкрепим не само реда в хауса, а да покажем, че заедно за Стамболийски ще продължим напред и нагоре. Приятели, нека истинската история продължи. За да може след години да се разказва и от други, и да се помни числото 5.

Георги Мараджиев: Държавата ни спря топлия обяд за общината, но ние ще го осигурим

Програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация” успешно се реализира и има много добър отзвук сред общест...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com