Кметът на Стамболийски се срещна с колеги заради наводненията

2127
Кметът на Стамболийски се срещна с колеги заради наводненията
Снимка: Община Стамболийски

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев проведе работна среща с кметовете на Йоаким Груево Наум Нихтянов, на Куртово Конаре Иван Пиринов, на Ново село Иван Стойчев и на Триводици Симеон Димитров, за да обсъдят заедно превантивните мерки, които ще бъдат предприети срещу евентуални наводнения предвид обстановката в други общини. В срещата участва и Гергана Динева, експерт „Гражданска защита” към Община Стамболийски.

В момента ситуацията на територията на цялата община е спокойна и под контрол. Около тази позиция се обединиха петимата кметове, след като предварително всеки от тях е бил на място при водоемите, за да се увери какво е състоянието им.

 

Лично бях при моста на река Марица в Стамболийски, нивото на реката е нормално, каза кметът на общината Георги Мараджиев. Кметът на Йоаким Груево Наум Нихтянов също е бил на място при река Въча, както е направил обиколка и на язовирите „Кричим“ и „Въча“. По думите му нивото на водоемите не се е покачило и няма повод за притеснения. Кметовете на Куртово Конаре Иван Пиринов и на Ново село Иван Стойчев също ежедневно са на място при реките, които минават през техните населени места. В Ново село кметът следи и нивото на канала, където в момента също всичко е под контрол. В Триводици габионите, които бяха изградени преди няколко години, спират река Марица, но проблем има от другата страна на моста при дигата, която е на границата между Пловдивска и Пазарджишка област, каза кметът на Триводици Симеон Димитров. Тук дигата е разрушена и реката подкопава брега. Необходимо е да се уточни собствеността към коя област е и да се вземат мерки, каза и кметът Мараджиев.

Градоначалникът съобщи, че във всички населени места ще бъдат определени служители, които периодично ще обикалят реките и ще следят за евентуална опасност от наводнения. Кметовете няма да излизат в отпуск, докато обстановката в цялата страна не се нормализира и всеки кмет ще има готовност при нужда да осигури техника за почистване на наносите в речните корита, като ще се ползва ресурсът на ОП БКС. От своя страна Гергана Динева съобщи, че няма постъпили сигнали от граждани, пострадали от усложнената зимна обстановка.

Проливни дъждове и бурята "Балос" потопиха части от Атина под вода

Проливният дъжд и новата буря „Балос“, които удариха Гърция, предизвикаха проблеми в много части на страната, а жителите на...

 

През следващата година приоритет ще е проектирането и изграждането на канализация там, където все още нямаме, каза кметът Георги Мараджиев. Той припомни, че проектът за Куртово Конаре е вече готов и е внесен в Министерството на земеделието, откъдето се чака одобрение. Предстои проектиране на канализацията за Ново село и за Триводици, като ще се разчита на средства от Плана за възстановяване и развитие, защото Общината няма този финансов ресурс. В Йоаким Груево има канализация, но там остава проблемът с неасфалтираните улици. За тях също има готов проект и се търси финансиране, защото и това е голямо перо, което е непосилно за общинския бюджет.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Пожарната на крак заради изтичане на газ в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com