Нападателят на лекарката от Раковски е пуснат под гаранция след общодържавно издирване

36555
Нападателят на лекарката от Раковски е пуснат под гаранция след общодържавно издирване
Снимка: БГНЕС

Районен съд - Пловдив пусна под гаранция от 300 лева нападателя на д-р Божидара Пеевска Стоян Костадинов, предаде БГНЕС.

Съдът реши, че няма опасност извършителят да се укрие, а според останалите мотиви за по-леката мярка бяха отбелязани противоречия в показанията на лекарката. Районна прокуратура искаше най-тежката мярка - задържане под стража за 35-годишния Стоян Костадинов.

След инцидента на 14 декември вечерта, той беше издирван буквално под дърво и камък от огромен ресурс полицейска сила от Пловдив, Сливен и Нова Загора. В рамките на издирването бяха проверени 292 адреса на ромски семейства в Раковски, в които има момиченца на възраст от 2 до 4 години.

Стана ясно, че нападателят не е от Раковски, а е бил там на гости. Постоянното му жителство в момента е в хасковското село Александрово. Когато полицаите го потърсили там, се оказало, че той е в Симеоновград. Там също не го открили. Костадинов бе обявен за общодържавно издирване. В крайна сметка той се предаде сам с адвокат в РПУ- Раковски. Той е осъждан два пъти - през 2009 и през 2011 –з а управление на лек автомобил след употреба на алкохол и за управление без книжка, но е реабилитиран.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com