Нови пътни знаци на „СПРИ, ДЕТЕТО ЗАПАЗИ!“ в Пловдив

17456
Нови пътни знаци на  „СПРИ, ДЕТЕТО ЗАПАЗИ!“ в Пловдив

Българската национална телевизия продължава своята инициатива „Спри, детето запази!“ с монтирането на нови два пътни знака в Пловдив. Така предупредителните табели с логото на кампанията в града вече са четири, след като такива бяха поставени през 2012 г.

Новите знаци бяха монтирани на изключително опасна пешеходна пътека на бул. „Мария Луиза“. Мястото е известно с множеството инциденти, случили се там. Последният е отпреди три месеца, когато невнимателен шофьор блъсна майка с бебешка количка. Въпреки че пешеходната пътека е обозначена със светлинна сигнализация, хората от квартала пресичат всеки път със страх. Акцията на БНТ в Пловдив се осъществява съвместно с организаторите на кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме“.

Предстои подмяна на табелите и пътните знаци в Старозагорските села

Започва подмяната на входните и изходните табели на селата в Община Стара Загора, съобщи Агенция Фокус. Поръчани са табелите за 10 ста...

От старта на „Спри, детето запази!“ през 2012 година досега в много градове бяха монтирани пътни знаци с логото на инициативата. 70 табели бяха поставени на 17 ключови пешеходни пътеки в София. 42 пешеходни пътеки в столицата бяха повдигнати, а над 120 – осветени. Главната цел на инициативата е да насочи вниманието на водачите към повече отговорност и толерантност на пътя.

„Спри, детето запази!“ продължава и в други градове, като предстои да бъдат монтирани пътни знаци с логото на кампанията и в градовете Ловеч, Хисаря и Созопол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com