Спорните общински жилища в Сопот няма да бъдат продавани

7750
Спорните общински жилища в Сопот няма да бъдат продавани
Снимка: БГНЕС

За 11 часа днес бе насрочен търгът за общинските жилища в Сопот. Обитателите на 18 апартамента - предимно социално слаби, бяха поставени пред реалния риск да се окажат на улицата посред зима.

Снощи обаче фирмата - взискател е подал молба търгът да бъде прекратен. Те бяха за част от активите, които община Сопот беше на път да загуби заради неплатени задължения към българо-чешки консорциум, построил пречиствателната станция в града. Хлебозаводът и общински земи вече смениха собственика си.

Министър Лукарски съдейства за изплащане на задълженията на община Сопот и спиране на публичната продажба на жилища

На проведената днес работна среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски във „ВМЗ“ АД гр. Сопот  се стигна до фи...

Дългът на общината към консорциума е 4.5 млн. лв., ситуацията се заплете неразрешимо преди 7 години, когато държавата наложи финансова корекция на проекта на същата стойност. Приема се, че глобата е наложена неправомерно, но положението не се променя. Заради ескалиращото напрежение в града, неотдавна министър Лукарски посети ВМЗ - Сопот.

Резултат на това посещение и предходна среща същия ден с премиера и финансовия министър в София са първите преведени 300 000 от страна на ВМЗ директно по сметката на съдия- изпълнител.

Тогава хората си отдъхнаха, че социалните жилища са спасени, но по процедура това можеше да стане само с изрично желание на взискателят, информира кореспондентът на БГНЕС за региона. Това се случи в последния момент. Което е добре за хората. Те обаче бяха сериозни разтревожени в последните няколко дни.

 

БСП иска главата на кмета на Сопот заради изказване за ВМЗ

Твърденията на кмета на Сопот Веселин Липчев, че във ВМЗ Сопот предизборно са наети 300 роми, и от с протекциите на БСП, бяха посрещнат...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив