Строителството на моста над р. Марица, част от АМ "Марица", напредва

9989
Строителството на моста над р. Марица, част от АМ "Марица", напредва
Снимка: БГНЕС

Напредва строителството на моста над река Марица - най-голямото и най-сложно съоръжение на лот 1 Оризово – Димитровград от АМ „Марица“, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

470-метровият мост при км 24+796 е в близост до село Великан, община Димитровград. За изграждането му са използвани 288 железобетонни греди и над 10 000 куб. м бетон. В момента на него се извършват довършителни дейности.

След 35 години завършва строителството на отсечката до Капитан Андреево

Днес завършва 35-годишното строителство на отсечката от Свиленград до Капитан Андреево. Надявам се това да е краят и на прехода, к...

Усилено се работи и по доизграждането на виадукта над ж. п. линията Пловдив – Свиленград при км 28+140.

На лот 1, който е с обща дължина 31,4 км, има 22 големи съоръжения – 4 моста, 10 надлеза и 8 селскостопански подлеза. По-голямата част от тях са завършени или са в напреднал етап на строителство.

Изпълнител на лот 1 от АМ „Марица“ е  "Кооперативна муратори&Чементисти - ЧИ. ЕМ. ЧИ. ДИ РАВЕННА“. Стойността на договора е близо 160 млн. лв. с ДДС.

Строителният надзор осъществява ДЗЗД „Т7/СНИК“. Техният договор е за 678 600 лв. с ДДС. Авторският надзор е на „Пътпроект“ ЕООД - 112 800 лв. с ДДС.

Откриха Лот 2 на "Марица", цялата магистрала готова до октомври

След толкова премеждия най-накрая завършихме успешно изграждането на Лот 2 на АМ "Марица" Димитровград - Харманли. Мечтата за АМ "Мариц...

Проектът „Изграждане на АМ „Марица“ лот 1 и лот 2” се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.

Автомагистрала „Марица” е част от Трансевропейския транспортен коридор №IV и от трансевропейската автомагистрала „Север-Юг”. Тя ще свързва АМ „Тракия” при пътен възел „Оризово“ с Капитан Андреево на българо-турската граница. АМ „Марица” е основен маршрут на движение в посока Пловдив – ГКПП „Капитан Андреево”.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив