Александър Николов захапа Кирил Петков дали търгува с ГЕРБ политически

3785
Александър Николов захапа Кирил Петков дали търгува с ГЕРБ политически
Снимка: БГНЕС

Не знам, но съм учуден как едни неща се говореха до април - за полицейско насилие и бити хора под колоните на Министерския съвет, а сега поведението в "Продължаваме промяната" е съвсем различно. Дали има политическа търговия, трябва да бъде следено и питано. Тази теза изрази бившият енергиен министър Александър Николов.

Четири месеца не е мръднато на йота по Плана за възстановяване и устойчивост, коментира още Николов в "Денят започва" на БНТ.

Росен Христов отвърна на Александър Николов, който обяви, че ще го съди

Служебният министър на енергетиката Росен Христов отговори на предшественика си Александър Николов, който по-рано през деня заяви пред ...

"Не говорим само за Плана за възстановяване и устойчивост. Има Фонд за справедлив преход, модернизационен механизъм, какво се случва с него", заяви Николов.

В зависимост от цените дефицитът в енергетиката ще бъде между 3 и 4 млрд. лева. Либерализацията на пазара не означава, че вървим в тази посока - по-високи цени за битовите потребители и по-ниски за бизнеса, допълни бившият енергиен министър.

Той реторично попита какво се случва с договори с Европейската банка за възстановяване и развитие и Световната банка.

"Верен ли е прочитът на текущия министър, че двете световни финансови институции са работили срещу България по техническите механизми относно Плана за възстановяване и устойчивост", каза Николов.

"Защо след Хелоуин продължава сезонът на тиквите?". Този въпрос отправи още бившият енергиен министър. Той постави и темата за отношенията към народни представителки. Коментарът му бе по повод интервюто на Бойко Борисов и критиките му за газовата криза.

С намек за Гешев: Борисов брани Кирил Петков, но и го подхлъзва да влезе в коалиция

"Еднакви неволи имаме, еднакви врагове" - с тези знакови думи лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов обобщи визията си за "Продължа...

Николов отново потвърди, че подава иск срещу служебния министър на енергетиката Росен Христов за твърденията му към него за завареното в сектора. По думите му на Христов ще му се наложи дебат с него. Не може името ти да бъде петнено, категоричен бе Николов.

Той не е викан в следствието на разпит. Не е купуван газ с 30% по-скъп от доставяния от "Газпром", категоричен е той. Всичко, което се изговори в пленарна зала е лъжа, каза Николов. Министерството на енергетиката дори е изпратило вариант на руския доставчик как да изпълнява договора си към България в съответствие с декрета на Владимир Путин, по думите му.

Припомняме, в петък Росен Христов заяви, че ДАНС и прокуратурата са го разпитвали за спирането на доставките от "Газпром". Той твърди, че газът, който е купуван от правителството на Кирил Петков, е с 30% по-скъп, купуван е на борсова цена, а сега се купува с 50% отстъпка. По негови думи е имало инструкции от Министерството на енергетиката към "Булгаргаз" да не предприемат мерки и начин на плащане, с което предизвикват спирането на доставките на руски газ.

Христов уточни, че останалите европейски държави плащат по новата схема, а България е единствената държава, която не го прави.

ОЩЕ: Александър Николов: Ще съдя министър Росен Христов, нямам търпение 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com