Андрей Михайлов, ИТН: Диалогичността от наша страна е гарантирана

2549
Андрей Михайлов, ИТН: Диалогичността от наша страна е гарантирана
Снимка: БГНЕС

Съществуването на Временната комисия, която ще следи доставките на петрол до "Лукойл" беше обсъждано около 3 часа на заседание на Народното събрание вчера. Целта ѝ е да се види какви са доставките на суров петрол в рафинерията в Бургас, какво е преработваното количество, а също и какви количества са дистрибутирани извън България и на националния пазар". Това каза в "Още от деня" по БНТ Андрей Михайлов, заместник-председател на Комисията по конституционни и правни въпроси, депутат от ИТН.

По думите му все още предстои да се реши дали 47-ият парламент ще приключи работа, затова и не е безсмислено създаването на подобна комисия. "Консултациите с политическите партии ще бъдат утре и тогава ще се чуят позициите им", допълни Андрей Михайлов.

Андрей Михайлов: Спецправосъдието не оправда съществуването си за тези 10 години

Правната комисия в парламента прие законовите поправки за закриването на Специализирания съд и прокуратура у нас. Това решение даде въз...

На кого ще бъде връчен третият мандат зависи от президента. Андрей Михайлов изрази предположение, че решението на държавния глава ще бъде формулирано след като чуе участниците в консултациите. Андрей Михайлов подчерта, че нагласите на "Има такъв народ" са за диалогичност. Той изрази мнение, че при наличието на външнополитически и икономически проблеми, при потенциални рискове около цялата страна, всяка от партиите в парламента е длъжна да направи възможното по силите си, за да задържи страната на повърхността на тези кризи. "В този смисъл диалогичността от наша страна е гарантирана", заяви Андрей Михайлов.

Той определи като проблем кризата на доверието. "Законопроектът за КПКОНПИ има множество правни дефицити и се нуждае от тяхното изчистване. Спорна е фигурата на разследващия инспектор. Тя е на ръба на конституционно допустимото, защото съчетава в себе си едновременно ролята на оперативния работник, следователя и на моменти е свръховластена", обясни Михайлов.

"Самата нова комисия за противодействие на корупцията - колегиалният орган, е разписано, че ще подпомага дейността на разследващите инспектори. Не ще ги контролира - ще ги подпомага. Това означава, че те са поставени над колегиалния орган", каза Андрей Михайлов и допълни, че затова от ИТН искат обществено обсъждане, за да се създаде наистина работещ акт. Главата с борбата с корупцията винаги е била приоритет, коментира той и призова да се преживеят казаните думи и да се работи професионално в тази посока.

Относно бъдещето на "Има такъв народ" Андрей Михайлов смята, че всяка партия преживява трудни моменти, преживява моменти на раздяла, но това не застрашава бъдещето на самата партия.

Андрей Михайлов: "Не смейте да ме викате повече", това ни каза Иван Гешев

"Не смейте да ме викате повече в Комисията по конституционни и правни въпроси! Основанието, на което ме извикахте, заяви господин главн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика