Атанасов потвърди пред руската Дума, че ДСБ е най-русофобската партия в България (СНИМКИ)

3055
Атанасов потвърди пред руската Дума, че ДСБ е най-русофобската партия в България (СНИМКИ)
Снимка: Студио Actualno

"За нас премахването на паметниците на окупационната Червена армия е ценностна борба за истината."

Това написа в профила си в социалните мрежи съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов. В събота той е изпратил официален отговор до председателя на Държавната Дума на Руската федерация Вячеслав Володин на разпространената от посланика на Москва в София Елеонора Митрофанова негова декларация по повод инициативата на общинските съветници от ДСБ в Пловдив за демонтиране на паметника "Альоша" в града.

Припомняме, че в петък Митрофанова предостави в общинския съвет на Пловдив изявление на Володин, в което той определя като "провокативно и цинично" предложението за демонтиране до края на 2024 година на паметника на "съветския воин-освободител "Альоша“. Той също така обвинява ДСБ, която е част от "Демократична България", в яростна русофобия и я нарича "последователен поддръжник на прозападната ориентация на България и активното ѝ участие във всички авантюри на НАТО".

Още: Решено: Минчев ще води листата на ПП за евроизборите, Атанасов - председател на парламента

Володин нарича още внесеното предложение "откровена демонстрация на пренебрежително отношение към историята на своята страна, подъл опит да се посегне на нашите братски народи, маниакално и отчаяно желание да се принизи героичният подвиг на съветските войници, решаващият принос на СССР и съветския народ в борбата срещу нацизма по време на Втората световна война".

В своя отговор генерал Атанасов, който също така е председател на ДСБ, определя изпратената руска декларация като "еманация на руските пропагандни внушения, част от хибридната агресия, която страната води срещу България след 2014 г. насам".

"За нас премахването на паметниците на окупационната Червена армия е ценностна борба за истината" пише още депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България".

Още: Варварско и нечовешко: Държавната дума с проекторезолюция България да не маха "Альоша" 

Снимка: БГНЕС

"Истината е, че от момента на поставянето им до днес тези останки в действителност имат силно символично значение. И то няма нищо общо с "братската дружба" между нашите народи. В същността си те служат за две основни цели – първите пропагандни и вторите, дори по-страшни, отправящи явното внушение – "Вашата страна се намира под властта и милостта на руския шпагин", заявява той.

Още: Руски депутат: Време е да върнем ГУЛАГ за всички несъгласни с Кремъл

"Отвъд използваните квалификации, които смятам да подмина, оценката, дадена от Държавната дума, за ролята на политическата партия, която имам честта да председателствам в българския политически живот, е вярна. ПП "Демократи за силна България" е наследник на българските държавници, които откъснаха страната ни от постсъветската сфера на влияние и направиха възможно членството ѝ в НАТО и ЕС", пише още генералът в отговора си до Володин.

 

"ДСБ е формацията, която първа определи новоимперската руска доктрина след 2008 г. като най-голям риск за националната сигурност на България; която се бори с години срещу реализацията на всички руски енергийни проекти на нашата територия; която осъди незаконната анексия на Крим и агресивната война срещу Украйна; която гарантира достойното място на България в отпора на цивилизования свят срещу кървавата война, която продължавате да водите. Искам да изразя дълбоката си убеденост, че Руската федерация ще изгуби войната, която започна, и мирът в Европа ще бъде възстановен", завършва той и прилага пълния си отговор до Руската Дума в публикацията си в социалните мрежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика