Борбата с купения вот и битовата престъпност са приоритетите на министър Демерджиев

1941
Борбата с купения вот и битовата престъпност са приоритетите на министър Демерджиев
Снимка: БГНЕС

Борбата с купения вот и битовата престъпност са приоритетите на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, стана ясно от неговия брифинг. Той представи заместник-министрите в кабинета: Моника Димитрова, Венцислав Катинов и Емил Ганчев. Той отрече да се правят масови чистки в МВР. 

"Наш основен приоритет е да продължим борбата с купения и корпоративния вот по време на организацията на изборите, както ида проведем законосъобразно този процес и да обезпечим правото на глас на българките граждани. Поставили сме си амбициозната задача да надградим, като този път се надяваме и ще дадем всичко от себе си да уличим лица, които осъществяват тези практики и да ги зиправим пред правосъдието. 

Още: Рашков отрече служители на МВР да са оказвали натиск върху избиратели

По думите му друг приоритет ще бъде пътна безопасност. "Смятаме да въведем комплекс от мерки, да разработим цялостна стратегия", каза още Демерджиев.

Той отбеляза, че МВР смята да проведе необходимите мероприятия за въздействие на битовата престъпност. "Отчитаме слабости в превенцията по отношение на същите", каза още Демерджиев. Той заяви ,че ще се проведат акции за установяване и изземване на незаконно придобито оръжие.

"Смятаме да бъдем безкомпромисни в борбата с контрабандата и с ДДС измамите, както и с разпространението на наркотични вещества. В тази връзка особен акцент смятаме да направим върху тази част от нашата програма по отношение на хората, които си позволяват да разпространяват такива вещества до българските училища или в близост до тях", каза още министърът на вътрешните работи. 

Той уточни, че екипът му се е запознал с проблемите в МВР, които пречат на изпълнение на функциите. "Ще направим всичко възможно и необходимо да решим тези проблеми. В същото време ще бъдем изключително взискателни към работата на тези служители и безкомпромисни по отношение на всякакъв род закононарушения, допуснати от тях. Предстои ни много  работа във връзка с Шенген и Плана за възстановяване и устойчивост", добави още служебният вътрешен министър. 

Стана ясно, че страната ни се бори да върви заедно с Румъния в Шенген. "Срокът е кратък. Много интензивни мерки се очакват от нас. Набелязали сме ги. Ще дадем всичко от себе си да наваксаме изоставането", коментира министърът. 

Демерджиев коментира, че причината държавата и държавността да се върне на ГКПП "Капитан Андреево", са действията на полицията. "Искам да благодаря на заместник-министър Катинов, който изигра съществена роля, както и на всички служители, ангажирани с този въпрос. Ние направихме необходимото и това, което се изисква от МВР. От тук нататък държавата в лицето на няколко министерства се е ангажирала да подпомогне този процес с юридическа помощ", добави още той. 

Ресурс на МВР ще бъде насочен и срещу мигрантския натиск. 

Министърът коментира дали е запознат с полицейско насилие в районното управление в Козлодуй. "Запознат съм с всички сигнали. В момента се извършват проверки. Уверявам ви, че тези проверки ще бъдат извършени максимално внимателно. Нашата основна цел е не само да бъдат санкционирани полицейски служители. В МВР има около 53 хил. служители и ако ние не съумеем да накараме системата да работи, нито аз,нито политическия екип можем да ги предотвратим сами", каза още Демерджиев. По думите му няма крайни резултати, но когато излязат, ще информират обществеността за констатациите и мерките в тази връзка. 

От своя страна заместник-министър Моника Димитрова благодари за доверието да е част от екипа. "Моят ресор в контекста на това, което каза министър Демерджиев ще бъде в няколко насоки. Първият приоритет е свързан с визитата, която ще се състои през месец септември във връзка с инструмента Шенген и това доколко и как сме готови. Имаме много задачи, много теми, които остава да бъдат дорешени. Темата е много сериозна, много отговорна, вече работим по нея", добави тя. По думите й втората тема е във връзка с Националния план за възстановяване и устойчивост. Тя заяви, че трябва да се предприемат спешни мерки служителите на МВР да бъдат обезпечени във всяко едно отношение и да се посрещне зимата с необходимата готовност. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Изненада: ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Антон Кутев: Самоиздигането на Главчев за външен министър беше тежка грешка

Бивш земеделски министър: Ако мотивите за смяната на Вътев са актуални, то Главчев изобщо не е трябвало да го назначава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика