Борисов: Изнасяме в пъти повече оръжие, оръжейните заводи работят на макс (ВИДЕО)

5818
Борисов: Изнасяме в пъти повече оръжие, оръжейните заводи работят на макс (ВИДЕО)
Снимка: Boyko Borissov / Facebook

Бившият премиер Бойко Борисов се включи на живо във Facebook от храма "Рождество Христово" в Шипка.

"Първо на всички - Христос Воскресе! Второ - да благодарим на владиката, на Синода, че винаги са били стожер на морала и държавността. Няма да говорим за пари в днешния свят ден, но не само църквата, ще видите и Духовната академия как изглежда. Трето - България е единствената държава, където правителство и Синод не затвориха нито една църква и манастир, когато беше ковид пандемията. Само в България всички храмове не бяха затворени. И ако някой се опитва да вкара интрига между нас и църквата, това е непризнателен човек", заяви Борисов пред миряните, събрали се пред храма.

Борисов за външния министър на Украйна: Въртя се като сираче в парламента

3-4 дена Дмитро Кулеба се върти като сираче в парламента, а те (управляващите, бел. ред.) отказаха да го изслушат. Това каза лидерът на...

"В петък, когато българските жени преди се криеха да минат под масата, го направихме неработен ден. И това църквата го оцени, защото хората могат да направят всичко необходимо. Но на днешния свят ден да се замислим какво са правили на Господ - карали са го сам да си носи Кръста, мушили са го с тръни, пирони. Толкова мъки! Приятелите му го предали за 30 сребърника... Така че всичко е Божа работа. И както е винаги, както започва и владиката, който казва: "Да внимаваме". Те не внимават. А Господ е казал: "Не крадете"", коментира Борисов по отношение на управляващите.

"Това е най-правилното, защото те показаха невъзможност в нито една сфера да направят каквото и да било", отговори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на журналистически въпрос дали трябва да има предсрочни избори, след като посети църквата "Св. Рождество Христово" в град Шипка.

Във връзка с въпроса дали България трябва да изпрати оръжие в помощ на Украйна, Борисов коментира, че страната ни изнася в пъти повече от февруари насам, оръжейните ни заводи работят с пълен капацитет, "точно продукцията, която се използва в Украйна". Според бившия премиер Зеленски не се нуждае от "сълзливите селфита" на нашия премиер. "Но както всичко е задкулисно и тайно, и тук е така, както обещаваха от "Промяната"... Слави Трифонов, Да България, БСП - нищо от това, което говориха на избирателите си, не се случи. Изнасяме в пъти повече от февруари насам. Оръжейните ни заводи работят на макс. Точно продукцията, която се използва в Украйна. Нали вашите разследващи колеги извадиха самолетите, товарителниците. Това е лицемерие, това е двуличие. А дали сме изнасяли за Русия - не знам. Русия в момента управлява един агресор, един диктатор. И ние незабавно трябва да направим това, което целият демократичен свят направи. Между другото, поздравявам колегата Макрон за изборната му победа", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Според него управляващите "са се нацепили по няколко посоки" - Украйна, по темата икономика, култура, вътрешна сигурност, туризъм. "Българите трябва да разберат защо унгарци, словенци не се поведоха по разни националисти. Те трябва да разберат докрай какво са си избрали. Ето сега ще изтеглят още 2 милиарда заем", отбеляза още той.

ГЕРБ отново на власт: възможно ли е?

След изборите на 14 ноември миналата година и сформирането на кабинета "Петков" изглеждаше, че ГЕРБ ще остане задълго извън коридорите ...

"Днеска на този свят празник да си говорим за вот на недоверие, не считам за сериозно. Те се провалиха във всичко. В момента това, което правят те, е да откраднат енергетиката и да поставят бъдещото управление във финансова безизходица. Някой ще тръгне да прави в енергетиката реформи, само че парите ще са свършили. Нали виждате как навсякъде са нацвъкали солари. Кой ще плаща? - Българинът. А сега и батерии ще сложат. Нали ви извадихме документите - какво са подписвали с офшорна компания. Как я избраха точно тази! Висша степен на корупция! Ако не са съгласни, да обжалват в арбитража в Париж", коментира Борисов.

"При ГЕРБ нито едно от тези неща нямаше да се случи - нито щях да се вдигне тока, нито газта, нито щях да позволя това с горивата. Така че те за комисионни и за кражби обраха народа. Извинявам се, че на този светъл празник говоря за това. И Мика Зайкова, която ми е рядко симпатична, така обяснява, че ще го разберете - отива в магазина с кошницата и не си купува нищо. Честито на "победителите", заяви Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика