Борисов: Около буса вчера трябваше да бъдат поставени паравани или пожарни

4193
Борисов: Около буса вчера трябваше да бъдат поставени паравани или пожарни
Снимка: БГНЕС

Трябва да извлечем поуките от инцидента на Летище „София”. Това заявява министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното редовно правителствено заседание, сочи стенограмата от него, публикувана на официалния сайт на Министерски съвет.

„Службите вчера действаха добре. Московски, на летището тази служителка, разбрах, че вече сте я уволнили, но повече такива неща да не се получават! Грешката на службите ще я посоча и пред вас, и публично – когато има такъв инцидент, има начин на действие с така наречените или паравани, или се поставят четири пожарни около обекта, или автобуси и т. н. А не да се наредят на сто метра медиите – при една експлозия ще ги изтрепе всичките”, заявява Борисов. Той е категоричен, че трябва да се подава информация тогава, когато е сто процента потвърдена и окончателна, а след това се създава необходимата организация за обезвреждане.

2 години затвор грозят ПР-ката на летището, съобщила за бомбата

Главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че е образувано досъдебно производство по случая със съмненията за терористична заплаха ...

„А не като на реалити шоу – три часа държавата в истерия! Разхождат напред-назад СОБТ там и всичко се снима и се предава директно. Какво пречеше да сложите четири автобуса от четирите страни?! Да не говорим – хората, които идват и питат: „С каквото сте дошли – с това ще си отидете“. Какво пречеше на аерогарата да се пратят два автобуса и да извозват, да им обясняват. Всичко това създава негативи”, категоричен е премиерът.

„Веднъж ги е страх, втори път – никакво внимание. Ходи с куфара човекът километри наред и разни чиновници там излизат да говорят глупости. Да извлечем поуките от този инцидент и да си направим, както се казва, учебна тревога. И си направете изводите още днес – аерогарите и това, което сме се разбрали сутринта на оперативката, заедно с министър Московски и службите по летищата, да се отработи, за да няма такива неща”, призовава Борисов.

Той дава за пример Париж, като посочва: „Стоят, няколко преки, прави се кордон и оттам, който иска да предава. Сутринта тази позиция съм я изразил пред колегите и се надявам повече това да не се случва”.

 

Бъчварова за летището: Не трябва да изтича информация към терористите

Много е важно в такава ситуация да не допускаме създаване на паника, както се случи вчера, да не допускаме изтичане на информация към п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика