Борисов предлага формула за правителство

6242
Борисов предлага формула за правителство
Снимка: БГНЕС

Единственият начин да има правителство е да се съберат контактните групи, преди президентът Румен Радев да връчи проучвателния мандат за съставянето му, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Широка лъка.

Бойко Борисов допълни, че това е въпрос не на задкулисие, а на честна договорка.

Според него трябва да е ясно колко ще са приоритетите, какъв ще е хоризонтът на правителството - може да е до май, посочи Борисов.в 

Измислили сме как Лукойл да върне по лев от старата цена (ВИДЕО)

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти на партията. Срещата беше с мюсюлмани. Измислили сме как ц...

"Защото, ако сме се разбрали с вас, че ще е във вашия мандат, ние ще внесем и ще извадим правителството за един един. Трябва да сме се разбрали, че с втория ще има правителство или с третия ще има правителство. Аз няма как да направя правителство, което да стъпи само на ДПС, не ни стигат гласовете или с Възхода, а с "Възраждане" имаме идоологически различия, особено по Еврозоната. Нека се съберат контактните групи, нека се разбереме ще има ли правителство. Ще има правителство - да кажат Асен Василев премиер - добре, да става премиер. Тогава кой ще е финансовият министър - за да спира премиера за тея чудовищни харчове, които предлагат. Или, ако е финансов министър, кой ще е премиерът, или кой ще е министър на икономиката... Затова казвам предварително, сядат и се разбират, ако ще има правителство", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Нека се съберат контактните групи, нека се разберем ще има ли правителство. Ако има правителство, сядат и се разбират. И тогава няма никакво значение тщестлавието - че няма да е с мандата на ГЕРБ, или пък на ПП, или на "Да, България" - или на който и да е друг. Кои ще бъдат министрите - 5-6-7-15 точки, кои закони веднага ще се направят, какъв ще е животът на това правителство. Защото можем да излезем и да кажем - не се харесваме изобщо, компромис - 6 месеца, до май. Правим го, на 1 май правителството дава оставка - или на 1 юни, или - ако работи добре, нека стои. Не стане ли по този начин, няма да стане нито с първия, нито с втория, нито с десетия мандат. Сядаме и решаваме как ще изглежда, после могат да се провеждат всякакъв вид консултации, каза още Бойко Борисов.

"За какво ходихме на избори", попита Борисов и призова: "Нека се съберем, контактните групи и да се разберем ще има ли правителство, кой ще е премиер".

Лидерът на ГЕРБ коментира и законопроекта за намаляване на цената на бензина с 1 лев, който партията му възнамерява да внесе. Той посочи, че очаква подкрепа и от други партии, защото "на никой не му е приятно да отиват по 5 млрд. за Руската федерация по време на война, а българите да вадят по3 лв. от джоба си за бензин".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика