Босненският премиер предложи на Борисов авиокомпания на Западните Балкани

1153
Босненският премиер предложи на Борисов авиокомпания на Западните Балкани
Снимка: БГНЕС

Босна и Херцеговина и България може да работят по "регионална авиокомпания", която да свърже балканските столици. Това обяви председателят на Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич на среща с българския премиер Бойко Борисов в София.

Борисов, който обяви, че е поканил Звиздич с делегация малко след посещението си в Мостар (и няколко месеца след собствената си официална визита в Сараево) потвърди, че е обсъдил предложението и кабинетът му ще работи по него.

Додик иска да управлява цяла Босна и Херцеговина

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик ще се кандидатира за колективното президентство на Босна и Херцеговина, въпреки че смята д...

Новата "регионална авиокомпания" трябва да "свърже столиците на държавите, които нямат собствени въздушни превозвачи - каквито са Босна и Херцеговина, Македония и Албания," каза Звиздич и добави, че е помолил Борисов да разгледа идеята.

Сараево и София, на разстояние 600 км, биха могли да се свържат сас самолет и полет между тях би отнела 40 мин. Между двете столици обаче няма директни полети и това създава проблеми за бизнеса, каза Звиздич.

През последните месеци, преди и от началото на председателството на Съвета на Европейския съюз, Борисов настоява за нуждата от инфраструктура, която да свърже Западните Балкани и да улесни както икономическата им интеграция, така и свързването на жителите и - впоследствие - икономиките им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика