БСП пита ГЕРБ: Дестабилизирате ли държавата нарочно?

29595
БСП пита ГЕРБ: Дестабилизирате ли държавата нарочно?
Снимка: БГНЕС

Питаме ГЕРБ – наредили ли са на своите кметове нарочно да работят срещу общински и държавни интереси? С този въпрос депутати от БСП де факто коментираха скандала с пловдивския кмет Иван Тотев и изтеклия запис, в който се чува как Тотев говори за определени управленски процеси в Града под тепетата.

В част от записа Тотев се хвали, че е изпратил до областния управител Венцислав Каймаканов проекти, които нарочно не са изпипани от законова гледна точка, за да се наложи той да ги отхвърли. По този начин косвено се е засилвало напрежението върху Каймаканов, който беше посрещнат с голям протест при назначаването си, защото беше предложен от ДПС. В интервю за Нова телевизия обаче Тотев отрече да е правил такова нещо.

Пловдивският кмет: Не съм назначавал кадри на ГЕРБ, а съм помагал да не ги уволнят

Да, това е моят глас. Това призна кметът на Пловдив Иван Тотев по отношение на телефонен запис, който изтече в публичното пространство ...

„Нашето изявление е предизвикано от изтеклите в медиите записи на пловдивския кмет Иван Тотев, в които той признава, че партия ГЕРБ участва в организирането на митинги и протести”, обясни Красимир Мурджев. „Искаме отговор от Бойко Борисов и Цветан Цветанов – участва ли партия ГЕРБ в национален план за държавен преврат и събаряне на правителството до май, както става ясно от записите на пловдивския кмет Иван Тотев”, попита депутатът, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Не мога да си представя, как един избран с немалко мнозинство кмет може да си позволи такова рушене на местната власт и толкова вулгарно отношение към общинския съвет. Той се поставя над закона, обявява се за недосегаем”, коментира Захари Георгиев.

„В тази връзка за мен е интересно какво отношение би взел главният прокурор Сотир Цацаров? Означава ли, че Тотев има чадър от прокуратурата? Преди три години, когато имаше частични избори в район източен, Иван Тотев беше се заснел в един филм, в който инструктираше своите подчинени в щаба как да фалшифицират изборите. Призовавам пловдивската прокуратура да възобнови делото и да не оставя впечатлението, че един кмет има политически чадър”, посочи Георгиев.

От Коалиция за България попитаха дали от ГЕРБ продължават да подкрепят Иван Тотев.

НС прие мораториума върху купуването на земя от чужденци

Със 171 гласа "за", 38 "против" и 12 "въздържал се" Народното събрание прие предложението на "Атака" за налагане на мораториум върху ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com