X
 
 

Цветанов нападна Борисов за Апартаментгейт (ВИДЕО)

44140 21
Цветанов нападна Борисов за Апартаментгейт (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС
Приближени до премиера и лидер на партията Бойко Борисов стоят зад скандала "Апартаментгейт", каза бившият заместник председател на ГЕРБ - Цветан Цветанов пред ТV+ и TV1. 

"В близкото обръжение около премиера хора, които смятат, че партията е даденост и могат спокойно да заемат моята позиция. Нямам отношение към разпределението на функциите в партията, знам, че моята функция е разпределена на представителите и членовете на Изпълнителната комисия. "Именно скандалът "Апартаментгейт" от пролетта миналата година стана причина за оттеглянето на Цветанов от всички ръководни постове. Припомняме, че тя бе свързана с покупката на огромно жилище с персонален асансьор на доста по-ниска цена от пазарната.

България през 2019 г.: Апартаментгейт (II част)

Ако се беше свършило само с апартамента на Цветанов, добре. Но се оказа, че като него са още много – със сделки извън всякакъв па...

Цветанов обаче не пожела да назове конкретни имена на хората, които са му спретнали скандала. "Много са тези, които успяха да създадат едно усещане у премиера, че аз съм човек, който търси някакво съревнование с него, било то за лидерството или за министър-председателски пост, което никога не е било на дневен ред. Аз съм споделил всичко с него, имахме дълъг и конструктивен разговор от 3 часа и половина, аз си бях взел собственото решение за себе си, а изложих аргументите си защо пристъпвам към такова действие. За последен път се чух с него преди месец, месец и нещо за форума на Евроатлантическия център за сигурност."

На въпрос ако някой каже на Борисов, че някой иска да седне на стола му, това сигурно дамгосване ли е на този човек, Цветанов отговори: "Определено да. В конкретната финална част на нашата работа се оказа, че не съм го познавал добре".

"Имаше добре режисиран сценарий за моето дискредитиране", каза той и допълни, че няма да отмъщава на когото и да било, защото не е такъв човек. Зад атаката срещу себе си Цветанов съзря и влияние на руски кръгове, като подчерта, че скандалът за придобития от него луксозен апартамент е започнал малко след като е изразил позиция, че България трябва да се присъедини към решението на европейски държави да изгонят руски дипломати заради аферата "Скрипал" и репликата на руския посланик в България, че страната му внимателно следи изявите на Цветанов. 

България през 2019 г.: Апартаментгейт (I част)

Безспорно сагата "Апартаментгейт" се превърна в скандала на годината – защото тя показа болезнено ясно всички недъзи на обществот...

Затова, че финансовият министър Владислав Горанов продължава да живее безплатно в жилище на своя кръстник, Цветанов коментира, че "може да отговаря само за неговите действия и че се е ръководил винаги само и единствено от закона".

Припомняме, че след "Апартаментгейт" с постовете си се разделиха и правосъдният министър Цецка Цачева, както и зам.министри от кабинета. Заради скандала оставка подаде и бившият шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, който бе "възнаграден" от правителството с консулски пост във Валенсия.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 15 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Мръсна американска подлога. За затвора си.
 • Анонимен 14 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  И физкултурника и бившият му началник- Б.Б., на съд!!! Двама доказани моеници!!!
 • Анонимен 13 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Е и какво му направиха на физкултурника. Вместо да му извадят очите,му изписаха веждите. В една правова държава такива като него са в затвора и имуществото им е отнето,но не и в България.
 • Анонимен 13.1 Анонимен преди 3 дена Профил на трол?
  Ти си третия поред тъпанар, на когото имах "честа" да прочета простотиите, които сте написали! Явно вие всчичките,сте доста заблудени овце ! Хубавото е, че не сте достатъчно на брой,за да изберете БСП-БКПрестъпници отново, за управляващи !
  : 0 !
 • Анонимен 12 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  0 Comments Sort by Каскета Гешев да почне разследване от министерския съвет за да покаже че е независим и не слуша Борисов а не само да се изживява като борец за спазване на закона пълно е с корумпирани там
 • Анонимен 11 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Рафинирани бандити крадци и мушеници са и Борисов и Цветанов наприли територията ни в протекторат на САЩ предатели за народния съд са идва това време колелото на историята се върти бързо
 • Валентин Илиев Ангелов 10 Валентин Илиев Ангелов преди 1 седмица Профил на трол?
  Ей Боклук и ти и борисов , България трябва да ви убие като псета.
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Гешев..оти се правиш на откачен?Най големите айдуци от край време са милиционерите и полицаите.
 • Баце към ЦВъЦВъ...Ец дееее...я слез от личния си асансьор! 8 Баце към ЦВъЦВъ...Ец дееее...я слез от личния си асансьор! преди 1 седмица Профил на трол?
  Ти го питаш: Защо крадеш, а той: А, те и другите така правят.Лакомията край няма.Цвъки , налягай си парцалите и се моли на Господ , Гешев да не те вдигне на мушка,че тогава ще видиш от къде изгрява слънцето... !
 • Истината 7 Истината преди 1 седмица Профил на трол?
  Хвани Борисов, че удари Цветанов....
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Тия нема ли кий да ги гръмне
  : 22 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Цецо, време е да си седнеш на задника... След уйдурмата с "6-те" апартамента трябваше да разбереш, че имот не трябва да помирисваш, дорде си в политиката. Не го вдяна и си понесе последиците. Айде сега у лево, ако обичаш...
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Лакомията край няма.
  : 11 !
Нагоре