Цветанов нападна Борисов за Апартаментгейт (ВИДЕО)

53784
Цветанов нападна Борисов за Апартаментгейт (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Приближени до премиера и лидер на партията Бойко Борисов стоят зад скандала "Апартаментгейт", каза бившият заместник председател на ГЕРБ - Цветан Цветанов пред ТV+ и TV1. 

"В близкото обръжение около премиера хора, които смятат, че партията е даденост и могат спокойно да заемат моята позиция. Нямам отношение към разпределението на функциите в партията, знам, че моята функция е разпределена на представителите и членовете на Изпълнителната комисия. "Именно скандалът "Апартаментгейт" от пролетта миналата година стана причина за оттеглянето на Цветанов от всички ръководни постове. Припомняме, че тя бе свързана с покупката на огромно жилище с персонален асансьор на доста по-ниска цена от пазарната.

България през 2019 г.: Апартаментгейт (II част)

Ако се беше свършило само с апартамента на Цветанов, добре. Но се оказа, че като него са още много – със сделки извън всякакъв па...

Цветанов обаче не пожела да назове конкретни имена на хората, които са му спретнали скандала. "Много са тези, които успяха да създадат едно усещане у премиера, че аз съм човек, който търси някакво съревнование с него, било то за лидерството или за министър-председателски пост, което никога не е било на дневен ред. Аз съм споделил всичко с него, имахме дълъг и конструктивен разговор от 3 часа и половина, аз си бях взел собственото решение за себе си, а изложих аргументите си защо пристъпвам към такова действие. За последен път се чух с него преди месец, месец и нещо за форума на Евроатлантическия център за сигурност."

На въпрос ако някой каже на Борисов, че някой иска да седне на стола му, това сигурно дамгосване ли е на този човек, Цветанов отговори: "Определено да. В конкретната финална част на нашата работа се оказа, че не съм го познавал добре".

"Имаше добре режисиран сценарий за моето дискредитиране", каза той и допълни, че няма да отмъщава на когото и да било, защото не е такъв човек. Зад атаката срещу себе си Цветанов съзря и влияние на руски кръгове, като подчерта, че скандалът за придобития от него луксозен апартамент е започнал малко след като е изразил позиция, че България трябва да се присъедини към решението на европейски държави да изгонят руски дипломати заради аферата "Скрипал" и репликата на руския посланик в България, че страната му внимателно следи изявите на Цветанов. 

България през 2019 г.: Апартаментгейт (I част)

Безспорно сагата "Апартаментгейт" се превърна в скандала на годината – защото тя показа болезнено ясно всички недъзи на обществот...

Затова, че финансовият министър Владислав Горанов продължава да живее безплатно в жилище на своя кръстник, Цветанов коментира, че "може да отговаря само за неговите действия и че се е ръководил винаги само и единствено от закона".

Припомняме, че след "Апартаментгейт" с постовете си се разделиха и правосъдният министър Цецка Цачева, както и зам.министри от кабинета. Заради скандала оставка подаде и бившият шеф на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, който бе "възнаграден" от правителството с консулски пост във Валенсия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика