До седмица ще има обвиняем за Костиндброд

23582
До седмица ще има обвиняем за Костиндброд

Скандалът с бюлетините и подслушванията не е заглъхнал и до седмица ще има обвиняем за костинбродските бюлетини, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му Европейската комисия е добре запозната с всичко, което се случва в България, предаде Стандарт нюз.

Цацаров е в Брюксел, където се е срещнал с представители на Еврокомисията. Срещата е работна и по искане на българската страна.

Обсъдено е какво е направено и какво предстои да се направи за изпълнение на препоръките от доклада през месец юли 2012г. Според него комисията ще представи следващия си доклад вероятно през януари.

Попитан какво очаква да бъде съдържанието на предстоящия доклад, главният прокурор отговори, че е умерен оптимист и че не е песимист.

„Трябва да бъдем реалисти, никой не може да очаква, че бихме стигнали до такива оценки в докладите, които да ни дадат основание да мислим, че едва ли не е възможно механизмът за сътрудничество и проверка да престане да съществува", коментира Цацаров.

Цацаров подчерта, че този доклад е важен за Шенген. Ако той бъде през декември, кандидатурата на България за Шенген може да бъде разгледана през декември.

Направен е функционален анализ на структурата и организацията на прокуратура и план за развитие през следващите 6 месеца. Цацаров има мандат да извърши промени, а това е част от препоръките в доклада от юли.

За Цацаров работата не е приключила. Надява се да бъде отчетен напредък, но никой не може да увери, че механизмът на мониторинг ще спре да съществува.

"Европейската комисия държи много на ВСС и трябва да бъде намерена политическа воля. Няма време за отлагане и пазарене", добави главният прокурор.

Относно делата е направено достатъчно от прокуратурата, а ВСС също работи в правилна посока, смята още Цацаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика