Етиката се превърна в тема на дебата за оставката на Манолова

11193
Етиката се превърна в тема на дебата за оставката на Манолова
Снимка: БГНЕС

Дебатът за освобождаването на Мая Манолова от поста заместник-председател на Народното събрание стигна до припомняне на етика.

„Никое ръководство не може да се справи с желанието на народни представители да пречат и злоупотребяват с право. Водим непрекъснато разговори с колегите от опозицията, в които се опитваме да водим диалога на прилично професионално ниво. Вчера имахме договорка – ние да не прекъсваме дебатите, като се разбрахме, че предложение от опозицията може да е обосновано от един или двама народни представители, не е необходимо от шестима – не защото нямат право, а парламентарното време може да се използва за приемане и на други законопроекти, които чакат и управляващите, и опозицията. След като се разбрахме за това, пак 6 - 7 души се наредиха да се изкажат”, обясни депутатът от ДПС Йордан Цонев, предаде Агенция "Фокус".

Притчи и заплахи за съд при дебата за евентуалната оставка на Мая Манолова

Ако трябва, ще стигнем до съд. Така бившият министър на културата Вежди Рашидов отговори на думите на червения депутат Антон Кутев, че ...

„Никога в предишния парламент не си позволихме, когато Манолова беше основно действащо лице, да прекъснем дебатите, и да не дадем възможност опозицията да се изкаже. Г-жа Манолова нямаше право да прекъсва дебатите”, контрира Красимир Велчев от ГЕРБ.

„Имаше конструктивна нагласа, но след като тя не се следва коректно от нейния заявител, защо трябва злоупотребата да се толерира от другата страна? Положихме неведнъж усилия. ГЕРБ има своите процедурни приноси в българския парламентаризъм. Никога досега не се беше случвало при бюджета няколко души да гласуват против, за да могат да обяснят отрицателни вотове и да използват парламентарно време. Не се беше случвало да се използва процедурата вот на недоверие и да не се регистрира в зала. Призоваваме ви да пренесем спора на политическия терен, процедурата да бъде средство за изразяване на политиката, а не да обезсмисля самата политика. Недейте да правите така, че да не можем да поставим истинските въпроси, които очакват от нас българските граждани”, обобщи Янаки Стоилов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика