ГЕРБ искат временна комисия да разследва "безобразията на Рашков"

2968
ГЕРБ искат временна комисия да разследва "безобразията на Рашков"
Снимка: БГНЕС

Ние не чухме нито един факт, който да почива на доказателства, че такива незаконни подслушвания са били осъществявани, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в Народното събрание.

Преди 2 месеца с една медийна бомба започнала темата с подслушванията, която била преекспонирана с цел да се удари и изчегърта една определена партия – ГЕРБ, подчерта Атанасова. Отново депутатите на ГЕРБ са в безпрецедентна ситуация – след като си тръгна от НС служебният министър Бойко Рашков използвал трибуната на МВР да прави нови внушения за всички акции на полицията по време на предизборната кампания. ГЕРБ смятат, че това а недопустимо и за пореден път да се правят внушения спрямо ексуправляващите.

ГЕРБ ще продължат да питат всеки ден и ако се наложи всеки ден ще изслушват Бойко Рашков, за да се установят всички факти и обстоятелствата които той върна в публичното пространство, без да почиват никакви данни. В България все още можем да твърдим, че сме правова държава и все още има презумпция за невиновност. Всички твърденията за каквото и да било престъпления за изборите се доказват в съда, посочи Атанасова.

„Господин Бойко Рашков не е никаква последна инстанция, дори да говори от трибуната на Народното събрание или от някоя друга трибуна, за да прави подобни внушения“, каза Атанасова.

Тома Биков: Бойко Рашков мишкува зад закона, при положение, че два месеца се правеше на мъж

Бойко Рашков мишкува зад закона, при положение, че два месеца се правеше на мъж, нападна го  Тома Биков от ГЕРБ-СДС в отношение къ...

Как служебният вътрешен министър Бойко Рашков на пресконференция пред полицията казал, че благодарение на МВР съставът на Народното събрание е такъв, какъвто е, каза от своя страна Маноил Манев. „Такова нещо в българската история министърът на вътрешните работи официално да заяви пред цялото общество, че той е подредил, че МВР е подредило Народното събрание – не знам дали това се нарича демокрация, парламентаризъм или полицейщина“, възмутен е Манев. ГЕРБ ще го викат, ако трябва всеки ден, за да видят кога и под какво въздействие казва лъжа или истина.

Тома Биков нападна служебния вътрешен министър с думите, че това е най-несъстоятелният министър през последните години, като не може да разбере какво го питат. Този човек много иска да остане министър, но от гледна точка на нашата партийна тактика, ние имаме полза да стане министър на вътрешните работи, защото много лесно ще можем да атакуваме това министерство, подчерта Биков. ГЕРБ са внесли искане за създаване на временна анкетна комисия, която да разследва "безобразията на Бойко Рашков", както каза Биков.

Комисията трябва да провери дали са използвани полицейски сили и средства от всякакъв характер за тормоз на симпатизанти, кметове или членове на ГЕРБ в последната предизборна кампания и дали са използвали СРС-та за действията от страна на МВР.

Освен това от ГЕРБ са внесли в деловодството на Народното събрание за изслушване на закрито заседание на Бойко Рашков и на председателя на Бюрото за контрол на СРС-та. Нещо повече – през следващата седмица ГЕРБ искат да бъде да разгледан доклада на Бюрото за контрол на СРС-та за 2020 г

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика