ГЕРБ поиска от президента скорошно решение за изборите

2482
ГЕРБ поиска от президента скорошно решение за изборите
Снимка: БГНЕС

Призоваваме президентът Радев да вземе час по-скоро решение за изборите и да даде възможност на институциите, партиите и гражданите да се подготвят.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в декларация от името на групата в началото на първото заседание на депутатите след коледната ваканция.

Арман Бабикян: ГЕРБ не искат честни избори (ВИДЕО)

"Хората от ГЕРБ, които посетиха сградата на президента решиха да използват присъствието си, за да атакуват държавния глава, обяснявайки...

В началото на своята декларация д-р Даниела Дариткова посочи, че днес основен опонент на ГЕРБ продължава да бъде коронавирусът.

"През изминалата сесия управляващото мнозинство удържа на натиска на опозицията и не се поддаде. Благодаря на всички колеги, които с присъствието си в тази зала осигуриха нормалната работа на парламента. Без нормалното функциониране на Народното събрание днес нямаше да има нито бюджет, нито правителство, което да има възможност да предприема необходимите мерки за справяне с тях, посочи тя.

В тежки времена като днешните, България има нужда от единство. Ще продължим да възприемаме опозицията не като врагове, ще бъдем отворени за диалог независимо каква ще бъде оценката на българските избиратели, заяви Дариткова.

Ще припомня, че при откриването на предишната сесия на 44-ото Народно събрание президентът поиска страната да остане без парламент и редовно правителство. Днес ние сме убедени, че постъпихме правилно, като не се съобразихме с неговите призиви, чиято несъстоятелност днес е видима за всички", каза още д-р Дариткова.

"Протестите ни направиха по-смирени, а неспособността на парламентарната и извънпарламентарната опозиция по-отговорни", посочи д-р Даниела Дариткова.

ГЕРБ към Радев: Вижте САЩ, не внушавайте, че изборите ще бъдат манипулирани

Днес (12 януари) президентът Румен Радев провежда консултации за предстоящите избори с парламентарно представените партии. Първи при д...

Тя заяви, че в края на мандата ГЕРБ са готови да приемат оценката на българските избиратели. "Наясно сме както с отговорността, която носим, така и с грешките, които сме допуснали последните 4 години".

От своя страна Цвета Караянчева призова всички по време на предизборната кампания да избягват внушенията, че има опасност от манипулация на изборните резултати.

"Видяхме издигната срещу сградата на парламента бесилка. Нека никой от нас не се поддава на илюзията, че тази бесилка беше послание към политическите опоненти, тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на конфронтацията", каза Караянчева.

Тя припомни, че съвсем скоро ще се влезе в предизборна кампания. "Заради противоепидемичната обстановка тя няма да прилича на никоя друга. Предстоят първите парламентарни избори, които ще бъдат организирани от правителството", заяви още Караянчева.

Още: ГЕРБ към Радев: Вижте САЩ, не внушавайте, че изборите ще бъдат манипулирани

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика